TE BAT RĂU!

Numele „Spărgătorul de Capete” ar fi trebuit să fie un indiciu suficient. Dar tipul care a apărut în lumina focurilor de artificii ca fiind următorul luptător arăta înfricoșător chiar și de pe locul tău de pe rândul șaptezeci și opt.

Vocea maestrului de ceremonii reverberează în întreaga arenă.

– Următorul meci-eci-eci, strigă el, implică participarea-area-area publicului-ului-ului.

Te întrebi care om din public ar fi suficient de naiv încât să intre în ring cu chestia aia. Dar ești pe cale să fii chiar tu. Mulțimea strigă:

– TU! TU! TU!

Ești purtat pe brațe până pe primul rând, apoi aruncat în ring.

– O să te fac bucăți! mârâie Spărgătorul de Capete în timp ce se mișcă în cercuri în jurul tău. Și când o să termin, copile, o să îți pară rău!

Citește Matei 10:28-31

Cine este cea mai de temut persoană din Univers?

Chiar înainte de pasajul din Biblie pe care tocmai l-ai citit, Isus le-a spus ucenicilor la ce să se aștepte când aveau să meargă să le spună oamenilor despre El. Unii oameni aveau să îi primească cu căldură. Alții aveau să încerce să îi piardă.

Lumea poate fi un loc plin de presiune atunci când Îl urmezi pe Isus. Tu plus mulțimea de oameni plus ringul vieții egal o experiență zdrobitoare.

Dar chiar dacă lumea este dură, Dumnezeu este și mai dur. Dacă ești convins că semenii tăi te pot arunca în aer, așteaptă să vezi ce le poate face Dumnezeu vrăjmașilor Săi. Dacă nu ești de partea lui Dumnezeu, ți-ai rezervat un scaun într-un loc îngrozitor, unde lumina Lui nu strălucește niciodată.

Dar scopul lui Dumnezeu nu este acela de a te nimici. Chiar dacă acestea sunt unele dintre cele mai directe cuvinte din Biblie (versetul 28), ele sunt însoțite de unele dintre cele mai blânde cuvinte ale Lui (versetele 29–31). Dumnezeu cunoaște planul de zbor al fiecărei vrăbii – acele păsări micuțe și pestrițe care zboară la fereastra ta. Se vindeau în piețele din vechime aproape pe degeaba – două pentru un ban. Dar Dumnezeu veghează asupra ta mult mai îndeaproape. Știe până și cele mai mici detalii despre persoana ta. Îi pasă de cele mai slabe părți ale tale.

Iată un lucru care să îți amintească să rămâi de partea corectă.

Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul, şi trupul în gheenă.
Matei 10:28

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor