PRÂNZ DE CANIBAL

Credeai că sunt prietenii tăi, dar acum se pregătesc să mănânce o bucată din tine. Te-au legat și te-au atârnat deasupra unui ceaun în care fierbe apa.

Îi implori să se oprească. Încerci să câștigi mai mult timp. Nu vrei decât o șansă să scapi din frânghii și să fugi de acolo. Dar nu există nicio șansă de scăpare.

Încerci să le amintești de toate dățile când eiau spus sau au făcut ceva ce nu ți-a plăcut – și cum ai trecut peste.

Nu reușești să îi faci să se răzgândească.

Îți înmoaie degetul mare de la picior în apă, ca să poți simți cât este de fierbinte.

Le vine o idee mai bună.

Nici nu se mai obosesc să te gătească.

Te mănâncă crud.

Citește 1 Petru 4:12-19

Ce faci când oamenii se iau de tine?

Oamenii care se iau de tine vin și pleacă. Apoi vin iarăși. Este o realitate a vieții: când pleacă unul, vine altul la fel de enervant sau distrugător. Vor exista întotdeauna oameni care te vor supăra (Ioan 16:33). Unii s-ar putea chiar să te urască (1 Ioan 3:13). Și uneori chiar cei mai buni prieteni te atârnă deasupra unei oale care fierbe (Psalmii 41:9).

Petru face diferența între durerea provocată de acei canibali – cei care mănâncă zilnic din semenii lor – și o alta, mai mare și mai greu de suportat.

Petru spune următoarele: Dacă ești fiert pentru că ai înțepat pe altcineva cu o furculiță – crimă – sau pentru că ți-ai băgat nasul unde nu îți fierbe oala – te-ai amestecat în treburile altora –, nu ai pe cine altcineva da vina. Dumnezeu nu te va elibera doar pentru că ești al Lui.

Dar când nu meriți să fii fiert și ești pedepsit pentru că ai făcut binele, suferi pentru o cauză mai măreață. Suferi pentru Isus.

Atunci ai vrea ca Dumnezeu să te scape. Dar tot atunci Dumnezeu îți pune în față o alegere dificilă: O să te înrăiești, o să începi să Îl urăști pe Dumnezeu și o să încerci să îi fierbi la rândul tău pe cei care te fierb? Sau o să continui să faci binele, așa cum vrea Dumnezeu?

Aşa că cei ce suferă după voia lui Dumnezeu să-şi încredinţeze sufletele credinciosului Ziditor şi să facă ce este bine.
1 Petru 4:19

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor