NU RENUNȚA LA DEODORANT!

Mureai de nerăbdare să îți revezi colegii după vacanța de vară. De-abia așteptai să le arăți încrederea în tine nou-descoperită.

Colegul care are dulapul lângă al tău face câțiva pași în spate.

– Ce ți s-a întâmplat? te întreabă.

– Buuuuună, spui expirând.

El se dă și mai în spate.

– Așadar, ai observat? Am decis să nu îmi mai pese sub nicio formă de presiunea de grup. Nu mă mai interesează deloc ce cred alții despre mine.

– Ei bine, miroși de parcă tocmai ai ieșit dintr-o groapă de gunoi.

– Nu mă deranjează că îți formezi propria părere în privința mea, îl asiguri. Lucrul acesta nu va schimba acțiunile mele. Nu m-am mai spălat din iunie. Săpun, șampon, deodorant, periuță, pastă de dinți – le-am aruncat pe toate. Și am început să râgâi în public. Trebuie să fiu eu însumi. Știai că în unele culturi un râgâit sănătos este un semn de apreciere al unei mese gustoase?

Citește 1 Timotei 4:12

Care este partea pozitivă a presiunii de grup?

Presiunea de grup. Profesorii îți vorbesc despre ea. Părinții încearcă să te ferească de ea. Reclamele de la televizor care condamnă drogurile, violența, fumatul și consumul de alcool caută să te sperie, astfel încât să nu cedezi în fața ei. Dar nu orice presiune de grup este negativă, căutând să te împingă să te umpli de alcool, să îți droghezi creierul sau să îți bârfești prietenii.

Toți avem nevoie de acea presiune de grup care este bună – o teamă sănătoasă de ceea ce crede lumea. Presiunea de grup bună este deodorantul vieții. Împiedică mirosurile neplăcute din viața noastră.

Există însă o presiune de grup și mai bună, una care face mai mult decât să te împiedice să râgâi în public. Cea mai bună presiune de grup vine din partea prietenilor creștini, care te ajută să Îl alegi pe Dumnezeu și căile Lui (2 Timotei 2:22).

De fapt, nu trebuie să simți presiunea. Poți să fii tu cel care îi împinge pe alții de la spate. Nu devenind un traficant de droguri sau renunțând la deodorant, ci arătând lumii cum ar trebui să arate un creștin consacrat, prin modul tău de a vorbi, de a iubi și de a rămâne aproape de Dumnezeu și de poruncile Lui.

Indiferent de vârsta ta, ai o credință care îi poate influența pe oamenii din jurul tău. Lumea vrea să cedezi în fața presiunii de grup. Este timpul să fii tu cel care vrea să aducă o schimbare.

Nimeni să nu-ţi dispreţuiască tinereţea; ci fii o pildă pentru credincioşi: în vorbire, în purtare, în dragoste, în credinţă, în curăţie.
1 Timotei 4:12

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor