DIN NOU ÎN AUTOBUZ

Imediat după ce familia ei s-a mutat în Asia din cauza slujbei tatălui ei, Jennifer a început să observe semnele de circulație de pe stâlpii de lângă stradă: „Pietonii ar trebui să stea în grupuri și să traverseze strada în grabă”. Jennifer aprecia avertismentul, dar nu avea pe nimeni alături de care să stea în drum spre școală. Și unde erau semnele care îi avertizau pe șoferi să nu conducă pe trotuar?

Jennifer se obișnuise să se deplaseze prin oraș cu taxiul. Dar taxiurile erau scumpe. Câțiva colegi aveau motoscutere. Dar, după ce unul a derapat sub ochii ei și a ajuns sub un camion, nu s-a mai apropiat de „motoscuterele ucigașe”. Așa că Jennifer a trebuit să se mulțumească cu autobuzul pentru a ajunge la școală – un autobuz cu o carcasă imensă și cu mulți alți călători. Uneori autobuzele intrau în vitrinele magazinelor. Așa că se așeza în spate pentru a se simți mai în siguranță, pentru că autobuzele nu intrau cu spatele în clădiri.

Citește Isaia 43:1-3

Cine te salvează când mulțimea te abandonează?

Ți-ar plăcea să crezi că, dacă umbli într-o mulțime, ești protejat. Dar uneori ceea ce ar trebui să fie un loc sigur – o echipă, un grup de tineret, un grup de prieteni în care ai încredere – se aseamănă mai mult cu o călătorie proastă cu autobuzul. Ești închis alături de străini. Trebuie să ai grijă unde te așezi. Cu cine vorbești. Cine s-ar putea să te caute la buzunare. Sau să se uite ciudat la tine.

Și nici măcar nu sunt cele mai rele lucruri care se pot întâmpla atunci când ești rănit de mulțimea din care faci parte. Uneori autobuzul prieteniei face accident și ia foc.

Ce se întâmplă cu tine atunci?

Ai un Prieten care este gata să sară în flăcări pentru a te salva. Dumnezeu, la urma urmei, nu este doar un trecător care s-ar putea să îți sară în ajutor. „Răscumpărător” înseamnă că Dumnezeu deține acel autobuz. Și nu doar autobuzul. Și oamenii, pachetele și orice altceva de acolo Îi aparțin (Exodul 6:6-8).

Când ești singur și mulțimea din care faci parte te abandonează, Dumnezeu este acolo. El a făgăduit să vină în ajutorul tău, să te ia în brațe și să îți fie prieten, învelindu-te cu pătura dragostei Lui, care ține focul departe. Îți trebuie dovezi? Deja te-a salvat din cel mai mare accident: păcatul.

Ești al lui Dumnezeu. Nu te va lăsa singur în autobuz, mai ales când acesta este în flăcări.

Eu voi fi cu tine.
Isaia 43:2

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor