DĂ-MI OXIGENUL, TE ROG!

Alec auzea cum mingea de baschet lovea podeaua din sala de sport a bisericii. Ecoul fiecărei atingeri a podelei ajungea până în ascunzătoarea lui de sub scări. În timp ce grupul de tineri juca baschet după ora de închinare, Alec a auzit pe cineva strigând:

– Unde este Alec? Ne mai trebuie un jucător!

Alec zâmbi. Nu o să mă găsească niciodată. Fugise la ascunzătoarea lui imediat după ora de tineret. Peste câteva minute avea să iasă afară în întuneric, de unde părinții lui aveau să îl ia cu mașina. Nimeni nu avea să îl vadă.

Alec se gândi la ce spusese pastorul despre „a face parte din trupul lui Hristos”. Nu cred că pot avea încredere în nimeni de aici. Nimănui nu îi pasă de mine. Nu mă simt bine-venit. Apoi prin minte i-a trecut un alt gând: Dar poate că nu încerc îndeajuns.

Citește 1 Împărați 19:9-18

Care era problema lui Ilie când se simțea singur?

Experiența aceasta se aseamănă cu trăitul sub apă. Prietenii tăi creștini sunt furtunul tău de la suprafață – nu doar pentru o gură de aer proaspăt, ci pentru oxigenul de care ai nevoie pentru a supraviețui.

Ilie – unul dintre cei mai importanți profeți ai lui Dumnezeu – și-a numărat prietenii și și-a dat seama că nu avea niciunul. Era urât, de exemplu, de regina Izabela și era vânat de armatele ei. Pentru a scăpa, a fugit în munți vreme de patruzeci de zile, apoi s-a ascuns într-o peșteră.

Dumnezeu a auzit strigătele de singurătate ale lui Ilie. Dar apoi l-a întrebat de ce se ascundea.

Ilie credea că o persoană rea se așezase pe furtunul lui de aer. Adevărul era că se sufocase pentru că se separase de poporul lui Dumnezeu când el avea, de fapt, o mulțime de prieteni pe care se putea baza (1 Împărați 19:18).

Nu există un rezervor de oxigen care să îți permită să te scufunzi și să înoți singur prin apele adânci ale vieții. Ești dependent de ceva, de furtunul cu aer al prieteniei. Acel furtun se poate îndoi, așa că trebuie să îl folosești cu atenție. Când te simți singur, spune-I lui Dumnezeu că ai încredere că El are prieteni creștini pentru tine. Apoi scoate-ți fundul din peștera în care te-ai târât și uită-te în jur după răspunsul Lui.

Am rămas numai eu singur.
1 Împărați 19:10

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor