HAITA DE CÂINI

Scrisoarea ta către puternicul director al companiei de software Istețul („garantat să te facă mai isteț”) a fost atât de genială, încât acesta a trimis un avion să te aducă în complexul său luxos, pentru a-ți oferi opinia critică asupra noului său software ultrasecret.

Când te trezești înconjurat de o haită de câini de pază, te simți ca Scufița Roșie, care merge să se întâlnească cu Lupul cel Rău. Vai, dar ce dinți mari aveți! Câinii însă șed ca niște cățeluși bine dresați. Le dai niște biscuiți pentru câini. Fac aport. Îi scarpini pe burtică. Nu îți vine să crezi că sunt câini ucigași.

– Totul ține de care parte a gardului te afli, îți explică domnul Isteț. Vino aici și o să îți arăt!

Ieși pe poarta metalică a complexului, care se închide în spatele tău.

– Încearcă să intri! îți spune.

Dintr-odată, cei șaisprezece cățeluși drăguți scot colții la tine. Încep să latre și să sară în aer.

– Vezi ce ziceam? îți spune. Dacă ești înăuntru, îți sunt prieteni. Dar încearcă să intri neinvitat, și o să te sfâșie.

Citește 1 Ioan 3:18

Este bine să mârâi la oamenii care nu fac parte din grupul tău?

Găștile sunt precum haitele de câini de pază. Dacă ești în interior, te îmbrățișează. Dar dacă ești în afară, îți fac rău. În funcție de ce cred despre tine, trec de la chihuahua la buldog – sau de la a-și arăta colții la a-ți fi prieten.

Probabil că protestezi gândindu-te că niciun grup din care faci parte nu este îndeajuns de rău pentru a fi numit „gașcă”. Dar gândește-te bine la următoarele întrebări: Ce trebuie să facă cineva pentru a se integra în grupul tău de prieteni? De ce nu primiți pe oricine în grup? Care sunt colții pe care îi arătați? Ce garduri ridicați? Și pe cine excludeți, mai exact?

Sunt un milion de motive pentru care să le arăți oamenilor colții. Dar să știi un lucru: Dumnezeu le arată cel mai cald zâmbet oamenilor care sunt excluși din mai toate celelalte grupuri. Dumnezeu Se îngrijește în mod special de oamenii dați la o parte, precum văduvele, orfanii și străinii (Zaharia 7:10). Dragostea Lui ajunge la toți oamenii din jurul tău care au fost lăsați pe dinafară. De fapt, a-i invita în grupul tău pe acei oameni pe care alții îi lasă pe dinafară este un semn clar al consacrării tale față de Dumnezeu (Iacov 1:27).

Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul.
1 Ioan 3:18

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor