MURDĂRIE PE PICIOARE

– Vrei să semnezi în albumul meu? l-a întrebat Kathy cu o voce dulce. Și pot să semnez în al tău?

Eu? Ha? Lui Scott nu îi venea să creadă. Ce spune acolo? Scott și Kathy au stat în aceeași bancă vreme de doi ani la orele de matematică, luptându-se împreună cu problemele dificile. Dar Kathy se transformase în cea mai frumoasă fată din clasă. Acum nici nu îl mai băga în seamă.

– Uite, mulțumesc! i-a spus Kathy, înapoindu-i albumul. Trebuie să plec! Ne mai vedem!

Voia numai cât mai multe semnături, se gândi Scott. Dar umpluse o pagină întreagă cu lucruri precum: „Prietenia ta înseamnă enorm pentru mine” și „Ești un tip special. Rămâi așa.” Scott s-a înflăcărat când a citit: „Sună-mă” și „Cu dragoste, Kathy”. Când i-a văzut numărul de telefon la sfârșit, aproape că a sărit în sus de entuziasmat ce era.

Poate că scrie aceleași lucruri în albumele tuturor. Dar numărul ei de telefon? De ce ar scrie asta? Scott avea să afle la o săptămână după ce începuse vacanța de vară. A sunat-o.

A mormăit ceva de genul:

– Bună, sunt Scott. Mi-ai dat numărul tău și mi-ai spus să te sun. Cum ți-e vara?

– Scott? Care Scott? a întrebat ea. Nu cunosc niciun Scott.

Și i-a închis.

Citește Galateni 3:26-28

De ce contează că suntem toți „una în Hristos”?

Unii oameni te fac să urci un întreg munte numai ca să lingi murdăria de pe pantofii lor.

Într-adevăr, Dumnezeu îi lasă pe oameni să fie conducători pe rând – cum ar fi părinții, profesorii, șefii, poliția și președinții. Într-o zi îți va veni și ție rândul să conduci.

Stăpânirile sunt cele care mențin ordinea în lume (Romani 13:1). Dar Dumnezeu le spune oamenilor aflați în poziții de putere să nu își folosească autoritatea primită din partea lui Dumnezeu pentru a-i călca pe alții în picioare (Matei 20:25-28; Efeseni 6:4).

Iar faptul că Dumnezeu îi pune pe unii oameni în poziții de autoritate nu schimbă acest mare adevăr despre omenire: Dumnezeu ne-a făcut pe toți egali. A fi „una în Hristos Isus” înseamnă că orice ne face speciali – adică privilegiați, mândri, încrezuți și snobi – nu valorează chiar nimic. Suntem toți egali în fața Lui, iar rasa, sexul, statutul social, banii, înfățișarea sau puterea nu ne stabilesc valoarea ori modul în care ar trebui să fim tratați.

Hristos a făcut din noi o comunitate (oameni uniți) stăpânită de egalitate (unde fiecare este prețuit). Nu trebuie să fi preșul nimănui. Și nu pune pe nimeni să se facă preș pentru tine.

Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus.
Galateni 3:28

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video