VORBĂ MULTĂ, SĂRĂCIA OMULUI

Jay Leno se apleacă spre tine pentru a-ți pune întrebarea la care toată lumea așteaptă răspuns:

– Deci, spune gazda emisiunii, cum este să fii cel mai faimos tânăr din lume?

– Greu. (Îi faci cu ochiul.) M-am pregătit ani de zile pentru momentul acesta. E ca și cățăratul pe muntele Everest. Știam că dacă voiam să ajung în vârf, aveam nevoie de lucrurile potrivite. Am tot ce îmi trebuie acolo în geantă.

Începi să cauți în ghiozdan.

– Uite! Ultimul meu test de inteligență – 140. Sunt un geniu. Ar trebui să fii naiv să crezi că nu ai nevoie de creier. Trebuie numai să fii atent să nu arăți asta. Am niște mușchi sculptați, îmbrăcați în cantitatea perfectă de grăsime corporală. Hmm, apoi alte câteva lucruri: haine, păr și dinți perfecți. O, și am întotdeauna lângă mine câțiva admiratori mai urâți, ca să arăt eu bine.

Cauți undeva în fundul ghiozdanului.

– Dar iată care este cea mai folositoare unealtă, Jay. Este o atitudine fără de care nu aș fi reușit: Aș face orice pentru a le fi pe plac oamenilor.

Citește Matei 21:1-11

Cum a reacționat Isus când mulțimile Îl admirau?

Probabil că oamenii nu au întins frunze de palmier în fața ta și nu au strigat: „Osana! Tu ești Regele!” Dar poate că, pentru că nu ești Fiul lui Dumnezeu, nu te aștepți la tratamentul regal de care a avut parte Isus în Duminica Floriilor.

Totuși, ți s-a spus de ce este nevoie pentru a supraviețui vânturilor puternice, frigului îngrozitor și lipsei de oxigen cu care o să te confrunți în timp ce urci pe Muntele Popularității. Oamenii promit că mușchii suficient de mari, mărimea potrivită la sutien sau ascultarea de dorințele majorității te vor face să fii plăcut.

Lucrurile acestea nu te vor ajuta să ajungi în vârf. Și nici să rămâi acolo. Ce nu vezi în pasajul biblic pe care tocmai l-ai citit este cât de repede și-au schimbat părerea fanii care L-au încoronat pe Isus „Mr. Ierusalim”. După numai cinci zile, oamenii care se închinaseră la Isus au devenit un grup de pești piranha. Au cerut ca El să fie ucis pe cruce (Matei 27:22,23).

Isus știa că popularitatea dispare la fel cum zăpada de pe un munte este împrăștiată de vânt. Așa că nu a căutat să facă pe placul mulțimii. În schimb, a făcut din ascultarea de Tatăl scopul Lui suprem (Ioan 4:34). Isus nu Și-a pregătit bagajul pentru drumul spre popularitate. A ales calea spre a-I plăcea lui Dumnezeu.

Noroadele care mergeau înaintea lui Isus şi cele ce veneau în urmă strigau: „Osana, Fiul lui David!”
Matei 21:9

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor