SALVAT DIN NOROI

– Grozav, nu? spuse tata Sludge familiei în timp ce se uita la vila de pe deal luminată de lumina lunii. V-am spus că o să fie super.

Tatăl intră cu mașina pe poarta din față, acroșând un valet. Parchează Lincolnul lor mov și ruginit într-un loc mic pe peluză și din el ies tatăl, mama și paisprezece micuți, trântind ușile de pe ambele părți.

Mulțimea neîngrijită urmează sutele de lumânări care luminează calea până la intrarea în sala de bal, plină de doamne cu rochii lungi și bărbați îmbrăcați în fracuri. Umplându-și mâinile cu aperitive sofisticate, se prăbușesc pe canapea în fața unui televizor de mărimea acelor pereți de la mall. Se bat pe telecomandă și reușesc să o scape, făcând-o bucăți, iar televizorul rămâne blocat pe WWE Wrestling.

– Perfect! exclamă tatăl.

Își scoate pantofii din picioare și își întinde picioarele pe o măsuță de cafea din sticlă.

Citește Psalmii 15:1-5

Ce așteaptă Dumnezeu de la tine dacă vrei să trăiești aproape de El?

Alege o categorie dintre cei prezenți la petrecere. În calitate de creștin, ești (a) valetul care este călcat de mașină; (b) unul dintre oamenii spălați și bine îmbrăcați de la petrecere sau (c) un membru al familiei Sludge.

Alegerea corectă este c. Toți suntem murdari înainte să Îl cunoaștem pe Dumnezeu.

Dar și b. Nu rămânem așa.

A ajunge să Îl cunoști pe Dumnezeu este ca și când te-ai duce la o petrecere îmbrăcat oribil, dându-le altora motiv să râdă batjocoritor de tine. Din cauza păcatelor noastre, niciunul dintre noi nu este suficient de bun pentru a se apropia de Dumnezeu de unul singur – pentru a trăi pe muntele Lui cel sfânt. Totuși, Dumnezeu ne-a iubit chiar și când eram murdari din cauza păcatului (Romani 5:8). Și Dumnezeu ne face suficient de buni încât să fim în prezența Lui neprihănită, împăcându-ne cu El prin moartea lui Hristos, deschizând porțile și invitându-ne înăuntru (Evrei 10:19-23).

Dumnezeu și cei care merg la petrecerea Lui le urează bun venit celor care nu par să se potrivească locului. Dar nu este corect din partea noastră să rămânem murdari, să ne batem joc de bunătatea lui Dumnezeu. Nu mai putem spune că nu știm că suntem murdari de păcat. Cei care locuiesc pe munte trebuie să se comporte ca cel care deține casa. Așa că învățăm să nu mai dăm cu mașina peste oameni și să nu ne mai insultăm gazda. Dacă vom continua să fim nepoliticoși și grosolani, nu ne vom bucura de petrecerea lui Dumnezeu.

Doamne, cine va locui în cortul Tău? Cine va locui pe muntele Tău cel sfânt? Cel ce umblă în neprihănire.
Psalmii 15:1,2

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor