ȚI-A ZGUDUIT LUMEA

Mergeai încet, ca să nu cazi pe scările abrupte. Canoea de pe umerii tăi se legăna în toate părțile și fiecare pas pe care îl făceai îți testa echilibrul și îți tortura mușchii deja încordați. Vâsliseși 28 de kilometri și căraseși canoea pe uscat alți șase, dar să urci Stairway Portage era cel mai rău – o sută de metri de mers doar în sus. Odată ce ați dus bărcile sus, ați mai urcat și coborât de două ori, ca să vă luați restul echipamentului.

Când în sfârșit vă prăbușiți în tabără în noaptea aceea, tu și prietenii tăi vă deschideți rucsacurile. Tu însă nu ai găsit doar mâncare și îmbrăcăminte. Rucsacul tău era plin de pietre. Pietre mari. Multe pietre mari.

Fuseseși păcălit. Așa-zișii tăi prieteni din tabără se strecuraseră și îți umpluseră rucsacul cu pietre.

Citește Matei 11:28-30

Ce îți cere Isus să cari atunci când Îl urmezi?

Dacă viața creștină ar fi o călătorie cu canoea, tot te-ai confrunta cu urcușuri ridicole, vânturi puternice și țânțari aiuriți, care îți intră în nas. Obstacolele și adversitățile fac parte din viață și nu putem scăpa de ele. Viața este de multe ori o cursă. A fi creștin nu înseamnă că altcineva îți va vâsli canoea în timp ce tu stai degeaba și te relaxezi.

Când ești creștin însă, nu vei găsi în rucsacul tău pietre care îți rup spatele. Cel care îți stabilește ruta și îți împachetează lucrurile nu ți-ar face asta. Hristos te cheamă să porți o povară ușoară. Autoritatea Lui – „stăpânirea” Lui – asupra ta este dreaptă și milostivă (Psalmii 145:17). Dragostea Lui pentru tine nu se termină niciodată (Plângerile 3:22). El știe exact cât poți ridica (1 Corinteni 10:13). Și este acolo să îți ia povara atunci când aceasta devine prea grea (1 Petru 5:7).

Compară-L pe Isus cu glumeții care îți umplu rucsacul cu bolovani – unii pentru amuzament, alții din răutate. Oricum ar fi, cari lucruri de care nu ai nevoie – așteptări mari, hărți greșite, spray contra insectelor care nu ține insectele la distanță și cremă solară care nu își face treaba. Asta se întâmplă când lași pe oricine altcineva în afară de Isus să îți facă bagajul și să te călăuzească în viață.

Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Căci jugul Meu este bun şi sarcina Mea este uşoară.
Matei 11:28,30

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor