ARTA AUTOAPĂRĂRII

Joel apăsă cu putere pe joystick. Pe ecran scria: „Inamic identificat.” A tras. Ha! Patru elicoptere și cinci tancuri aruncate în aer. Misiune îndeplinită! Întoarce-te la bază! Nimic nu se compară cu a pilota un elicopter care aruncă cu rachete și proiectile ghidate prin laser.

Când părinții lui i-au spus că divorțează, Joel s-a simțit de parcă cineva ar fi tras în el – doar că, de data aceasta, nu se juca un joc video. Joel își spune sieși și prietenilor săi că este în regulă, dar își petrece majoritatea timpului singur, căutând să își omoare inamicii virtuali. Regulile sunt simple – ucide sau ești ucis. Nu este nimic complicat. Dacă își distruge dușmanii, înseamnă că a câștigat.

Joel a apăsat din nou pe butonul play.

Citește Efeseni 6:17

Cum te poți apăra când simți că mintea îți este atacată?

Este ușor să crezi în Dumnezeu când totul îți merge bine. Știi sigur: Dumnezeu este bun. Dumnezeu este puternic. Dumnezeu este drept. Dumnezeu mă iubește. Dumnezeu spune adevărul.

Nu este deloc ușor să crezi atunci când viața ta explodează.

Te lupți să termini. Când treci prin greutăți, te întrebi de ce oamenii sunt necinstiți cu tine, de ce ai certuri în familie, de ce este așa de greu la școală. Când nu reușești să îți dai seama de ce Dumnezeu nu îți rezolvă problemele, ești ispitit să îți schimbi părerea despre El: Este rău. Este slab. Greșește. Nu Îi pasă. Încearcă să mă păcălească.

Isus a folosit Scriptura ca armă atunci când a trecut prin situații dificile și S-a simțit ispitit să nu mai creadă în Tatăl Lui și să nu Îl mai asculte. Când a fost pus sub presiune în pustiu, El a răspuns rând pe rând declarațiilor lui Satana cu versete din Vechiul Testament (din Deuteronomul 8:3; 6:16 și 6:13). Isus a aplicat Scriptura în viața Lui, și Satana a fugit.

Nu poți arunca cu rachete pentru a-ți alunga gândurile sau a-ți nimici vrăjmașii. Dar Cuvântul lui Dumnezeu este arma ta. Îți aduni muniție de fiecare dată când studiezi Biblia. Odată ce înveți să ai încredere, ai acces la acea forță puternică. Îți folosești armele atunci când spui: „Hei, creiere! Nu asculta acea minciună! Nu este adevărată. Dumnezeu spune…”.

Doar așa poți câștiga.

Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.
Efeseni 6:17

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor