DETALII

Luke a scos din cămașă un lanț lung, de care atârna un ornament de capotă marca Mercedes-Benz.

– Tare, nu?

Toby era puțin șocat. Era sigur că Luke nu își găsise noul accesoriu la un magazin unde se vând piese auto.

– Nu-i mare lucru, a declarat Luke, de aia au oamenii asigurare. În plus, oamenii care conduc asemenea mașini au o grămadă de bani să le repare. O sută de dolari pentru ei sunt bani pentru guma de mestecat. Vrei să îți iei și tu unul?

– Părinții mei m-ar omorî dacă…, a încercat Toby să protesteze.

Luke și-a dat ochii peste cap cu o expresie care spunea: Nu mai fi așa de fricos.

– Nimeni nu o să afle.

Citește Geneza 3:1-7

Cum a făcut Satana ca răzvrătirea împotriva lui Dumnezeu să pară un lucru bun?

În aparență, Grădina Edenului a fost singurul loc în care Satana a purtat un costum de șarpe, pentru a face ca ființele omenești să asculte de el. Dar el încă mai caută să amăgească. Denaturează gândirea, astfel încât binele pare rău, și răul pare bine.

În discuția lui cu Eva („femeia” din pasaj), Satana a întrebat-o dacă Dumnezeu i-a spus ceva cu privire la mâncatul fructelor. Voia ca Eva să creadă că detaliile care fac diferența dintre bine și rău nu contează foarte mult, nici măcar pentru Dumnezeu. Satana și Eva au transformat amândoi regula lui Dumnezeu într-una mult mai grea decât era. (Uită-te la Geneza 2:16,17: Dumnezeu a interzis mâncatul fructului unui singur pom.) Apoi Satana i-a spus Evei că acele consecințe de care ea se temea nu erau decât povești. Nu avea să moară, chiar dacă Dumnezeu spusese că așa se va întâmpla. În cele din urmă, Satana a ispitit-o pe Eva cu o ultimă idee: Motivul pentru care Dumnezeu stabilise acea lege era pentru a o lipsi de un lucru minunat.

Tacticile lui Satana nu s-au schimbat. Groaza și strălucirea închinării la Diavol de pe copertele albumelor heavy metal sunt doar metode de a ne distrage atenția de la amăgirile lui zilnice. Vocea lui ne sâsâie din toate părțile: Îți poți conduce propria viață. Nu ți se va întâmpla nimic. Dumnezeu vrea doar să îți strice distracția. Nu te aștepta ca Satana să sară la tine de după vreun colț, îmbrăcat provocator și având o coadă imensă, spunând: „Hei, tu! Vrei să păcătuiești?”Satana este încă la fel de alunecos ca un șarpe.

Atunci, şarpele a zis femeii: „Hotărât că nu veţi muri.”
Geneza 3:4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor