BUFONUL

Norii întunecați care se adunau deasupra regatului se potriveau cu starea de spirit care îi cuprinsese pe supușii regelui de când auziseră zvonurile despre o țară fără un rege. În acea țară imaginară, nimeni nu le spunea oamenilor ce să facă sau ce să nu facă. Se spunea că oamenii de acolo erau extraordinar de înțelepți și de fericiți, fiecare având libertatea de a face ce voia.

Supușii regelui credeau că viața lor trebuia să fi fost plictisitoare în comparație cu a celorlalți. Deși erau cât se poate de mulțumiți de modul în care regele lor stăpânea peste ei, se plângeau spunând că viețile lor trebuiau să le aparțină lor înșiși, și nu regelui. Cu toate acestea, nimeni nu s-a gândit să facă nimic cu privire la nemulțumirea lor, până când bufonul regelui a scris câteva versuri:

Regele este rău, și voi sunteți triști… E clar doar vina lui.

Urmați-mă pe mine și veți vedea… Viețile voastre nu vor mai fi plictisitoare.

Oamenii au decis ca din ziua aceea să trăiască de parcă nu ar fi avut niciun rege, nemaiprimind nimic din partea lui și ignorându-i poruncile.

Citește Isaia 14:12-14

Ce a făcut atât de greșit ființa pe care o descrie Isaia?

Un om care conduce o țară având control absolut asupra ei este numit monarh absolut, sau dictator. Nicio ființă omenească nu are dreptul sau capacitatea de a deține atât de multă putere.

Dar Dumnezeu are. Dumnezeu nu este o ființă omenească. El este stăpânul tuturor lucrurilor. El a făcut totul și are autoritate deplină asupra oricărui lucru (Psalmii 24:1,2). Lucrul acesta ar fi de nesuportat dacă Dumnezeu nu ar avea față de noi o dragoste desăvârșită. Dragostea, priceperea și puterea lui Dumnezeu, care sunt desăvârșite, Îl fac vrednic de consacrarea noastră totală.

Dar nu toată lumea este de acord cu lucrul acesta. Biblia vorbește destul de neclar despre începutul răzvrătirii împotriva lui Dumnezeu. Satana, pe care Dumnezeu îl făcuse cea mai frumoasă dintre toate ființele create (Ezechiel 28:12-19), a hotărât că el ar fi trebuit să stăpânească peste toate. Se credea mai înțelept decât Dumnezeu.

Satana este bufonul care dă glas temerilor noastre. Își petrece timpul încercând să convingă lumea că el, nu Dumnezeu, este cel de care merită să ascultăm.

Se înșală.

Tu ziceai în inima ta: „Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu […] voi fi ca Cel Preaînalt.”
Isaia 14:13,14

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor