ESTE DUMNEZEU CU ADEVĂRAT PUTERNIC?

Tasha nu voia să își bage nasul unde nu îi fierbea oala, dar, din câte își dăduse seama, nu erau prea multe cărți în dulapul de vizavi de al ei, chiar dacă trei oameni își aruncaseră lucrurile în el. Acela părea să fie cel mai popular dulap din întreaga școală. Nu găseai niciodată o mulțime de oameni în jurul lui, dar era întotdeauna cineva acolo – înainte de școală, după școală, în pauze. Acel dulap era un mister, dar pe Tasha nu o deranja prea tare – cu excepția faptului că se simțea lăsată pe dinafară. Orice se întâmpla, cu siguranță ea nu știa despre ce e vorba.

Apoi, într-o zi, a auzit o ceartă lângă acel dulap. Fețe încruntate, pastile aruncate, cineva a scos un cuțit. Cearta s-a încheiat fără evenimente majore, dar lucrul acesta nu a liniștit-o pe Tasha. Nu se mai simțea în siguranță. Acum se simțea vinovată pentru că știa de ce dulapul acela era atât de popular. Și, mai presus de toate, era supărată pe conducerea școlii. Probabil că ei știau ce se întâmplă. Oamenii aceia fie erau complici, fie nu le păsa.

Dacă te uiți în jur la cât de urâtă este lumea noastră – la boli, ură, divorțuri, avorturi, lipsa de hrană, genocide – ajungi ușor la concluzia că Dumnezeu este undeva departe. Sau că nu Îi pasă. Sau că nu are nicio putere.

Citește Isaia 46:3-13

Este Dumnezeu într-adevăr puternic? Dacă da, de ce lumea noastră este un de­zastru?

Biblia Îl descrie pe Dumnezeu ca fiind atotștiutor și atotputernic, suficient de mare pentru a stăpâni galaxiile și, totuși, suficient de aproape pentru a învârti fiecare atom al creației Sale. El îi conduce pe oamenii care Îi aparțin de la începutul vieții și până la bătrânețe. El creează, conduce și salvează. El prezice sfârșitul încă de la început. El Își va îndeplini toate obiectivele. Nimeni nu se compară cu El. El este Dumnezeu, și nu altul. Dumnezeu Se află la conducerea tuturor lucrurilor.

Lumea nu pare să ilustreze întotdeauna lucrul acesta. Dumnezeu este Stăpânul universului, Începutul și Sfârșitul. Dar de ce lumea este atât de urâtă dacă El este atât de puternic și de iubitor?

Iată care este secretul: Dumnezeu vrea ca lumea să fie un loc al neprihănirii, unde oamenii Îi acceptă dragostea și trăiesc împreună în pace, așa cum a plănuit El, dar tot El le oferă oamenilor libertate, alegerea de a-I urma poruncile sau de a le nesocoti.

Dumnezeu spune că, atunci când toată lumea Îl ascultă și se încrede în autoritatea Lui, viața va fi ca în ceruri.

Din nefericire, nu toată lumea este de acord cu El.

Eu sunt Dumnezeu, şi nu este altul, Eu sunt Dumnezeu, şi nu este niciunul ca Mine.
Isaia 46:9

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor