UMBLĂ PE POTECI NEBĂTĂTORITE

– Ce vrei să spui că o să poți vedea oriunde merg cu ajutorul acestei brățări? a întrebat David. Dacă mă mănâncă un urs? Va continua să funcționeze în stomacul lui? Sau dacă îmi mănâncă numai mâna? Cum vei găsi restul trupului meu?

– Ai încredere în mine, a venit răspunsul instructorului său. Aveți harta și busola și știți cum să le folosiți. Aveți două zile să ajungeți la locul de întâlnire.

– Harta asta este bună? s-a panicat David. Ai verificat busola?

– Am ales drumul cu mare atenție. Și da, aia este cea mai bună busolă a mea.

– Încă un lucru, a protestat David. Nu am mai mers niciodată pe drumul ăsta.

– David, i-a explicat instructorul. Asta este și ideea.

Citește Geneza 12:1-5

Ești prost dacă te încrezi în Dumnezeu? De ce da sau de ce nu?

Dumnezeu i-a spus lui Avram – mai târziu numit Avraam – încotro să se îndrepte pentru a ajunge în țara binecuvântată. Îndrumările lui Dumnezeu erau ca harta unei comori, iar Avraam a avut suficientă încredere în ea încât să renunțe la viața lui confortabilă din Ur și să se ducă acolo unde îi spusese Dumnezeu.

Tot la fel, Dumnezeu vrea să te conducă și pe tine în locuri la care nici nu te-ai gândit vreodată. Ți-a dat o hartă și o busolă – Cuvântul Lui, Biblia – care sunt cât se poate de sigure. Biblia este ghidul tău pentru a înțelege viața, a te maturiza și a o trăi la superlativ.

Problema este că, deși harta este perfectă și calea indicată este exotică și captivantă, nu te vei mișca niciodată din punctul A în punctul B dacă nu ai încredere în hartă. Nu Îl vei urma niciodată pe Dumnezeu din toată inima dacă nu crezi în perfecțiunea Celui care ți-a oferit harta.

Ai putea contempla viața creștină, gândindu-te la tot felul de motive pentru care să nu te duci acolo unde te trimite Dumnezeu: „Aș avea un comportament mai creștinesc dacă aș avea mai mulți prieteni creștini.” „Dacă aș avea o boală gravă, atunci m-aș încrede în Dumnezeu.” „Mi-ar fi mai ușor să cred în Dumnezeu dacă aș avea mai mult timp să îmi citesc Biblia.”  „Nu aș face prostii dacă prietenii mei nu m-ar împinge de la spate.”

Când faci asta, inventezi povești despre urși. Dumnezeu nu îți dă o hartă greșită. Nu are busole stricate. Știe cum să evite animalele ucigașe. Dacă ai încredere în Dumnezeu, vei umbla pe căi nebătătorite.

Avram a plecat, cum îi spusese Domnul.
Geneza 12:4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor