DACĂ EȘTI ATÂT DE DEȘTEPT…

Laura se strâmbă văzând posterul la care lucrau Adrianne și Paul pentru programul muzical de Crăciun. Adevărul era că păstorul pe care îl desenase Adrianne părea să fi suferit un accident, iar Paul nu mai avea loc să scrie ora, data și locul.

– Oare ar putea fi mai urât de atât? a spus Laura cu obrăznicie. Încercați să îi speriați pe oameni ca să nu vină? Oricine se va uita la afișul ăsta va crede că suntem amatori. Bineînțeles, cei mai mulți dintre voi chiar sunteți. Cântăm îngrozitor. Cei mai mulți dintre voi nici nu știu să recite. Ar trebui să auziți programul nostru de la școală. Acolo avem un grup adevărat. Am dat probe, și domnul Malone a spus că am fost prima alegere a regizorului. Nu am acceptat pe oricine, bineînțeles.

– Bineînțeles, a imitat-o Paul. Mai ai ceva de adăugat, o, măreață făptură?

– Nu trebuie să vă supărați. Pur și simplu nu vreau ca cineva să creadă că nu aș fi mai bună decât atât.

Citește Iacov 3:13-18

Care este diferența dintre cineva care se preface deștept și cineva care chiar este așa?

Imaginează-ți o cursă de ștafetă la care aleargă milioane de oameni în același timp și pe aceeași pistă, fiecare fiind preocupat de prinderea și transmiterea mai departe a unui baston uriaș. Alergătorii pot intra în cursă în orice moment. Iată partea cea mai ciudată: nimeni nu concurează împotriva nimănui altcuiva. Scopul este ca toți să treacă de linia de final la timp.

Aceasta înseamnă să fii credincios. Alergăm toți în aceeași cursă. Lucrăm împreună. Iacov spune că, dacă ești cu adevărat înțelept, îi ajuți și pe alții în cursa lor. Faci bine cu umilință, acceptându-i de bunăvoie pe cei care sunt mai puțin maturi, capabili sau deștepți decât tine. Nu te preocupi doar de tine. Manifești bunătate nu pentru că ești slab, ci pentru că ești puternic.

Când ai o înțelepciune falsă, ești ca Laura. Te grăbești să îi pui pe alții la punct. Trișezi. Le desfaci șireturile celorlalți alergători. Îi lovești pe oameni și le pui piedică în timpul alergării, pentru a ajunge tu în fruntea turmei.

Iacov spune să nu te prefaci că faci binele. Nu cauți decât să păstrezi aparențele.

Cine dintre voi este înţelept şi priceput? Să-şi arate, prin purtarea lui bună, faptele făcute cu blândeţea înţelepciunii!
Iacov 3:13

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor