PROMISIUNE SAU AMENINȚARE?

Ryan avea impresia că primea o prăjitură cu răvaș din partea tatălui său în fiecare dimineață la micul dejun. De fiecare dată când tatăl lui pleca în delegație, îi lăsa un teanc cu plicuri datate pe masa din bucătărie, fiecare cu un bilețel pe care Ryan să îl citească câtă vreme el era plecat.

Uneori, era o listă cu lucruri pe care Ryan le avea de făcut. Câteva bilețele conțineau avertizări – cum ar fi să îl îndemne pe Ryan să studieze pentru un examen. Din când în când, în plic erau bani cu care să cumpere pizza sau bilete la film pentru el și restul familiei.

Bilețelele îi aminteau lui Ryan că tatălui său îi păsa de el. De asemenea, îl împiedicau să uite că tatăl lui avea așteptări mari cu privire la comportamentul lui, chiar dacă nu era lângă el.

Citește Apocalipsa 22:12-16

După ce S-a înălțat la ceruri, Isus S-a arătat ucenicului Său Ioan, pentru a-i descoperi „lucrurile care au să se întâmple în curând” (Apocalipsa 1:1). Ce a făgăduit?

Isus a spus de trei ori în ultimul capitol al Bibliei că Se va întoarce pe pământ (22:7,12,20). Aceasta este o amenințare. Este și o promisiune.

S-ar putea ca, dacă părinții te lasă singur acasă, și faci lucruri pe care nu ar trebui să le faci, să reușești să îi păcălești că totul a fost bine – că ți-ai făcut temele, că nu ai dat muzica atât de tare încât să se zguduie casa și că nu ți-ai invitat prietenii în vizită când ei ți-au spus clar să nu faci lucrul acesta.

Isus nu poate fi păcălit în felul acesta. Aceasta este o amenințare.

Dar făgăduința este că Isus revine să refacă lumea așa cum vrea El să fie – cu Dumnezeu pe tron și fără moarte, sau plâns, sau durere (Apocalipsa 21:1-5). Cei care „își spală hainele” – care acceptă iertarea și o viață nouă în Hristos – vor petrece veșnicia cu Dumnezeu.

S-ar putea ca uneori să ai impresia că Dumnezeu este departe. Totuși, El ne-a lăsat în Biblie bilețele pe care să le citim zilnic – avertismente, lucruri de făcut, cuvinte menite să ne amintească de iubirea Lui și să ne încurajeze să facem ceea ce trebuie până la venirea Lui.

Crezi în cuvintele Lui? Este El cel de care asculți?

Iată, Eu vin curând […]. Eu sunt Alfa şi Omega, Cel dintâi şi Cel de pe urmă, Începutul şi Sfârşitul.
Apocalipsa 22:12,13

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor