DUPĂ ÎNMORMÂNTARE

Bunica lui Jamie locuise la trei mii de kilometri distanță de ei înainte să se îmbolnăvească de cancer. Părinții lui Jamie au spus că voiau ca bunica să moară acasă, înconjurată de familie. Când părinții au convocat o întâlnire de familie pentru a decide dacă bunica să vină să locuiască cu ei, Jamie a votat pentru.

Ideea i se păruse grozavă în urmă cu un an.

Acum o durea îngrozitor. Jamie nici nu își cunoștea bine bunica înainte ca ea să se mute la ei. Dacă bunica ar fi murit undeva în cealaltă parte a țării, moartea ei nu ar fi afectat-o prea tare. Avea să îi fie dor de ea de Crăciun și la zilele de naștere, dar cam atât. Acum Jamie o cunoștea. Acum îi era dor de ea. Jamie a adormit plângând în noaptea de după înmormântarea ei. Părinții ei i-au spus că avea să o vadă iarăși pe bunica într-o zi. Dar asta suna ca o poveste de adormit copiii.

Citește Ioan 11:17-26

Ce se întâmplă cu credincioșii atunci când mor? De ce?

Imaginează-ți că ai călătorit în timp peste șaizeci sau șaptezeci de ani. Ești la o înmormântare, dar nimeni nu îți observă prezența. Fotografiile vechi din spatele bisericii cu răposatul ți se par cunoscute, de parcă ți-ar aminti de un prieten din copilărie de mult pierdut. Ca să îți distragi mintea de la sunetele din fundal ale orgii, te așezi la rând să vezi trupul neînsuflețit.

Când te uiți în sicriu, te vezi pe tine – lipsit de viață, cu fața acoperită de machiaj și îmbrăcat cu cele mai bune haine. Familia și prietenii plâng în jurul tău.

Dacă ai putea participa la propria înmormântare, ce ai spune?

Când noi, creștinii, spunem: „O vom întâlni pe bunica în ceruri”, nu o spunem doar pentru a ne face să ne simțim mai bine. Moartea este o consecință a păcatului (Romani 6:23), dar Isus a suferit pedeapsa păcatului în locul tuturor celor care cred în El. Credincioșii mor fizic, dar moartea nu ne poate ține în lanțuri pentru totdeauna. Isus este Învierea și Viața și ceea ce a făcut pentru Lazăr temporar  – vezi versetele 38 până la 44 – va face pentru noi permanent (Ioan 3:16).

– Știu că vă este dor de mine, ai spune dacă ai putea să vorbești. Dar nu plângeți pentru totdeauna. L-am urmat pe Isus. Voi avea parte de cer. Sper că și voi.

Isus i-a zis: „Eu sunt Învierea şi Viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi.”
Ioan 11:25

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor