DĂ-MI LUMINA!

Caleb nu a auzit ploaia care bătea pe acoperiș și nici vântul care îi smulsese draperiile de la fereastra din dormitor până când nu au pornit sirenele de alertă meteo. Căzuse curentul din cauza furtunii, așa că s-a lovit de câteva ori în întuneric până când a ajuns în camera părinților lui. Sora lui mai mare o ținea în brațe pe sora lui mai mică, care plângea. La picioarele lui au aterizat niște șosete în timp ce tatăl lui dădea peste cap un sertar, ca să găsească o lanternă.

Fix în clipa în care mama lui Caleb îi trimitea pe toți la parter ca să se adăpostească, un fulger a lovit un copac din curtea din spate. Până și tatăl lui Caleb a fugit pe scări – fără o lanternă care să le lumineze calea sau un aparat radio, care să le spună ce se întâmpla. Neavând nicio sursă de lumină care să alunge întunericul, familia nu putea decât să stea cât mai aproape unul de altul în întuneric, întrebându-se ce mai putea aduce furtuna.

Citește Ioan 8:12

Ce înseamnă că Isus îți luminează viața?

Într-o noapte furtunoasă, când rămâi fără curent electric, reușești să umbli în casă sau în apartament folosindu-te de celelalte simțuri. Te descurci, dar, dacă luminile nu se aprind curând și furtuna continuă, viața ta devine înfricoșătoare și limitată. Îți dorești să poți vedea cum trebuie.

Isus a venit să strălucească în lumea noastră acoperită de întuneric spiritual (Ioan 1:4,5). Păcatul nu lasă ca lumina lui Dumnezeu să intre. În umbra lui, răul pare bine, și binele pare rău.

Dar Hristos strălucește în întuneric. Lumina Lui te ajută să nu te pierzi în întuneric. Viața și cuvintele Lui scot în evidență diferența dintre bine și rău. Și cu cât stai mai aproape de El, cu atât vezi mai bine.

După ce te împiedici de câteva ori într-o casă cufundată în întuneric, ochii tăi se obișnuiesc cu lipsa luminii. Începi să te descurci mai bine. Când însă revine curentul, îți dai seama cât de puțin vedeai, de fapt.

S-ar putea ca, după o vreme, să te obișnuiești cu lipsa luminii spirituale din lumea ta. Începi să crezi că poți vedea destul de bine. Dar când apare Isus, îți dai seama că formele pe care le vedeai în întuneric nu erau ceea ce credeai. Trebuie să stai în lumină. În lumina lui Isus nu te mai lovești și zgârii la fiecare mișcare. În El ai lumină toată viața.

Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.
Ioan 8:12

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor