ARUNCĂ SÂMBURII!

Fetele se uitau la ea cu admirație. Băieții se holbau pur și simplu. Așa că, atunci când speranța olimpică în vârstă de șaptesprezece ani a urcat pe scenă pentru a vorbi în fața școlii, toți au făcut liniște.

– Când alerg, îmi închipui că zbor prin aer, le-a spus ea. În mintea mea, picioarele de-abia dacă ating pământul. Fiecare dintre voi are aceeași putere înăuntrul lui de a face tot ceea ce își dorește. Care este cheia? Credeți în voi. Dacă aveți suficientă credință, lucrurile vor începe să se întâmple. Puteți schimba ceea ce veți deveni. În mintea voastră vă puteți vedea învingând persoana care aleargă pe culoarul de lângă voi. Vă puteți hotărî să luați numai note de zece. Puteți să deveniți milionari numai închipuindu-vă lucrul acesta. Vă puteți chiar face sora să nu mai fie obraznică. Trebuie numai să vă imaginați lucrul acela, și îl veți avea.

Citește Proverbele 3:5-8

Poți fi puternic sau inteligent fără Dumnezeu?

Există momente când nu ești sigur pe tine. Ai nevoie de un imbold pentru a nu fi doborât la pământ.

Poate că ajută dacă repeți situația în minte. Dar nu schimbă realitatea. Dacă ți-ai putea imagina calea spre succes, ai putea sări cincisprezece metri în înălțime – ca să nu mai spun despre a obține numai note de zece, a fi într-o relație cu cineva extrem de atrăgător și a conduce un Ferrari.

Poți avea foarte multă încredere în tine – prin Dumnezeu. Gândește-te la lucrul acesta: „Cu Tine mă năpustesc asupra unei oşti înarmate, cu Dumnezeul meu sar peste un zid întărit” (Psalmii 18:29). Chiar și așa, Dumnezeu ne amintește cu blândețe un lucru: „Despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic” (Ioan 15:5). Creierele noastre nu sunt așa de mari pe cât am crede. Nu suntem la fel de puternici sau de înțelepți pe cât ne spunem că suntem.

Indiferent la ce școală mergi, nu poți crede tot ceea ce vezi și auzi: „Ai încredere în tine!” „Ascultă cuvintele mele! Ai încredere în mine!” „Biblia este plină de mituri.” „Ignoră-ți părinții! Ia propriile decizii!” Dumnezeu ți-a dat Biblia ca să te ajute să faci diferența între adevăr și minciună (2 Timotei 3:14-16).

Când mănânci fructe, arunci sâmburii. Vei supraviețui dacă vei înghiți câteva semințe de măr. Dar, dacă nu vei da la o parte sâmburii de caisă, o să te îneci și o să mori.

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
Proverbele 3:5

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor