CAPETE SECI

Nu știi să schiezi, nu știi să schiezi. Sunându-i în urechi tachinările de la ultima reuniune de familie ale micuței ei verișoare, în vârstă de numai șase ani, Teresa nu avea de gând să piardă șansa asta de a învăța să schieze pe apă.

– Teresa, i-a spus tatăl ei cu seriozitate, sunt două reguli pe care trebuie să le urmezi atunci când o să – ăăă – dacă o să cazi. Prima: trebuie să dai drumul frânghiei sau o să fii târâtă și o să ajungi să înghiți multă apă. A doua: ține unul dintre schiuri în sus, deasupra apei, bărcile o să te observe mai ușor așa.

Când s-a dezechilibrat, Teresa a uitat regulile. A înghițit apă. S-a gândit la ce animale trăiau în adâncul lacului și a dat cu putere din mâini, încercând să ceară ajutor. Când a ajuns înapoi pe barcă, tremura toată. A început să tușească. Dar se simțea în siguranță. Și voia să încerce din nou.

Citește Evrei 13:5,6

Ce îți dă curaj să încerci lucruri grele?

Este posibil ca, atunci când înveți cum să schiezi pe apă, să cazi și să îți sucești gâtul. S-ar putea să îți zgârii picioarele din cauza frânghiei de care te ții. Însă cel mai rău te simți atunci când cazi pe burtă și înghiți apă.

Vrei să îți ridici schiurile, ca să ceri ajutor. Dar chiar și când nu reușești să faci lucrul acesta, Dumnezeu vede cum te strecori prin viață și este gata oricând să întoarcă barca și să te ridice atunci când cazi.

Dumnezeu vrea să îți depășești limitele, să ai curaj, să încerci lucruri noi și îndrăznețe. Și făgăduiește că nu te vei confrunta niciodată cu nimic peste puterile tale: „Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre, ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda” (1 Corinteni 10:13).

Acel verset nu este numai despre pornirile sexuale nepotrivite, despre droguri sau despre gândul de a le face rău altora. Se referă și la ispita de a te lăsa pradă disperării, a-ți plânge de milă și a renunța. Versetul precedent ne avertizează ca nu cumva să credem vreodată că ne putem baza numai pe noi înșine. Versetul de după ne avertizează să nu devenim dependenți de altceva în afară de Dumnezeu. Versetele pe care le-ai citit în Evrei spun același lucru: Poți face față oricărui lucru dacă Îl ai alături pe Dumnezeu. Dacă știi că Dumnezeu este întotdeauna cu tine, ești dispus să încerci și lucruri mai grele.

El Însuşi a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Aşa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme.”
Evrei 13:5,6

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video