HOTĂRÂREA DE A URCA

La 800 de metri distanță de casa lui Addy se afla un munte. Bine, muntele acela nu era nici măcar cât un coș de pe fața unui adevărat lanț muntos. Dar era o creastă suficient de mare încât să poți face o săritură cu schiurile de șaptezeci de metri, doar puțin mai mică decât lungimea necesară pentru jocurile olimpice.

Addy nu avea nicio dorință să sară câteva zeci de metri în aer cu schiurile. Dar era fascinată de zona de aterizare înfricoșător de abruptă. În mijlocul iernii, a avut o revelație: Când va veni primăvara, o să alerg în sus pe dealul acela.

Când vremea s-a încălzit și zăpada de pe deal s-a topit, Addy a început să se pregătească pentru marea alergare. Prima încercare: A alergat pe deal. După 45 de metri, plămânii au început să îi strige după aer și ochii să îi iasă din orbite. Încercarea numărul doi:a mai adăugat zece metri. Încercarea numărul trei:Un prieten a urcat pe deal împreună cu ea, întrebându-se continuu de ce ar vrea cineva să alerge pe el. Încercarea numărul patru: Câteva săptămâni mai târziu, Addy a ajuns la jumătatea lui. Exasperată, a petrecut o lună antrenându-se, urcând și coborând dealuri mai mici. Încercarea numărul cinci: Addy tot nu ajunsese în vârf, dar era extrem de aproape. Încercarea numărul șase: A reușit! Addy simțise că nu mai putea să respire și voise să se oprească, dar a ajuns în vârf – pas cu pas, respirație cu respirație.

Citește Psalmii 18:29-33

Ce poți reuși atunci când primești puterea lui Dumnezeu?

Fie că știi sau nu, în viața ta există un munte pe care Dumnezeu vrea ca tu să îl urci alergând. Poate că nimeni altcineva nu îl vede ca pe un munte, dar este un domeniu pe care El te provoacă să îl stăpânești, chiar dacă îți vine să renunți. Poate că trebuie să vorbești cu un prieten necreștin, care trebuie să Îl întâlnească pe Isus, sau poate că este vorba despre abilitățile de învățare, necesare pentru a-ți mări nota la o materie sau poate că trebuie să înveți să asculți mereu de El, scăpând de un obicei nesănătos sau poate că trebuie să îți dai seama ce să faci cu timpul și talentul tău acum sau în viitor.

În fața ta stă o provocare ce necesită ca tu să Îl urmezi pe Dumnezeu pas cu pas, încercând din nou și din nou. Când o accepți, credința ta primește un imbold extraordinar. Și dacă te ții de ea, vei ajunge în vârf mai devreme sau mai târziu.

Dumnezeu mă încinge cu putere şi mă povăţuieşte pe calea cea dreaptă. El îmi face picioarele ca ale cerboaicelor şi mă aşază pe înălţimile mele.
Psalmii 18:32,33

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor