VALURI PERFECTE

Plictisită de statul pe plajă, Cassie începu să le dea nume pescărușilor care îi cereau de mâncare. În timp ce prietenii ei înotau, făceau surf și se dădeau cu placa, Cassie își scufunda degetele de la picioare în nisip și vizita tejgheaua cu porumb fiert. Nu voia să intre în apă. Știa să înoate, dar nu crescuse lângă ocean, la fel ca prietenii ei. Valurile o speriau de moarte.

Până când prietenii ei au aruncat-o în cele din urmă în apă.

Uaaau! a țipat când a fost lovită de un val. Uaaaau! a început să râdă când și-a dat seama cum să se ridice deasupra lui. Haaaaa! a strigat plutind spre țărm.

Citește Evrei 4:14-16

Sunt ispitiți credincioșii adevărați să facă lucruri greșite? Cum?

Dumnezeu nu le poruncește creștinilor să stea singuri pe plajă, construind castele de nisip maiestuoase. Distracția adevărată este în apă – trăindu-ți viața, jucându-te, bucurându-te alături de prieteni, lucrând, studiind, privindu-L pe Isus călcând pe valuri. Acolo chicotești, zâmbești și strigi de bucurie.

Majoritatea valurilor sunt motiv de amuzament. Dar unele sunt valuri ucigașe, care îi doboară și îi îneacă pe cei care se joacă în ele.

Răul poate fi și un lucru bun scăpat de sub control – un val puternic, care și-a depășit limitele și a ieșit din planul lui Dumnezeu. Rele sunt cuvintele (un lucru bun) care se transformă în arme (un lucru rău). Sau dorința de a te integra în grupul tău de prieteni, transformată în teama de ei. Stima de sine, devenită mândrie. Sau sexul în afara căsătoriei. Ori folosirea puterii medicamentelor pentru a face rău, și nu pentru a vindeca.

Isus a fost ispitit la fel ca și noi să Se avânte prea adânc în mare. Se lupta cu valuri la fel de puternice ca cele cu care ne luptăm noi. Avea aceleași oportunități ca și noi de a depăși limitele stabilite de Dumnezeu. La fiecare ispită, Isus a spus: „Iată un lucru bun, dar la momentul nepotrivit, în modul nepotrivit. Nu se poate” (vezi Matei 4:1-11).

Creștinii nu se ascund pe plajă, pentru că știu că adevărata distracție este printre valuri. Dar sunt suficient de înțelepți încât să se ferească de valurile care amenință să îi strivească.

Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca şi noi, dar fără păcat.
Evrei 4:15

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor