CUTREMUR

Imaginează-ți că ești părinte: Familia ta urmează să cumpere o casă. Ai de ales dintr-un catalog în care sunt doar două case de vânzare pe întreaga planetă. Casa A este pregătită să te poți muta în ea. Este un conac cu caracteristici remarcabile, cum ar fi o piscină gata pentru petreceri și o verandă în curtea din spate. Contractul pentru casa A spune însă că, într-o zi, ea va fi dărâmată de un cutremur, și proprietarul va fi prins înăuntru. Nu va mai rămâne nimic – nici casa, nici lucrurile, nici tu. Nu există niciun dubiu în această privință.

Casa B arată mai mult ca o locuință modestă, dar vine cu promisiunea că te va face să te simți confortabil și bine. Însă contractul pentru casa B are unele părți mai ciudate. Spune că restauratorii vor lucra continuu la îmbunătățirea casei – gratuit. Și iată partea cea mai ciudată: Odată terminată, casa B va fi mutată undeva lângă ocean, având o priveliște superbă.

Tu ești responsabilul cu banii. Ce casă alegi?

Citește Evrei 12:22-29

Ce va rămâne după ce Dumnezeu va clătina pământul? (Cuvântul „cei” din versetul 25 face referire la israeliți, menționați anterior în versetele 14-21).

Nu te-ai bucura deloc dacă ai cumpăra o casă și ai descoperi că parchetul din sufragerie este plin de mucegai, piscina este spartă și veranda este infestată de termite. Ți-ar părea rău că nu ai examinat casa mai îndeaproape. Ai fi iritat dacă locuința s-ar transforma în pulbere, dar tu nu crezuseși că acel contract era legal, obligatoriu și nu putea fi schimbat.

Așa că nu cumpăra o casă pe care Dumnezeu a spus că o va distruge.

Dumnezeu făgăduiește că în ceruri vei avea o casă unde vei putea să cânți cu îngerii și unde vei fi veșnic bine-venit, pentru că Hristos a plătit pentru tot și ești invitatul Lui.

În casa lui Dumnezeu vor locui oamenii care au acceptat marele dar al lui Hristos. La cealaltă adresă din univers vor locui oamenii care râd de avertismentele lui Dumnezeu și refuză invitația Lui de a locui împreună cu El. Când Dumnezeu va clătina întreaga creație – pentru a păstra ceea ce merită păstrat – vor rămâne doar casa lui Dumnezeu și cei aflați în ea. Cealaltă casă – păcatul și toți cei din ea – va fi dărâmată.

Ți se pare înfricoșător? Nu și dacă alegi casa care trebuie.

Să aducem astfel lui Dumnezeu o închinare plăcută, cu evlavie şi cu frică, fiindcă Dumnezeul nostru este „un foc mistuitor”.
Evrei 12:28,29

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor