CEA MAI BUNĂ OFERTĂ DIN MALL

Heather a deschis ușa, apoi și-a dorit instantaneu să se fi uitat înainte pe vizor, ca să vadă cine sunase la ușa ei. Prea târziu.

Un om îmbrăcat într-un costum verde aprins a făcut un pas în față, rostind sumbru:

– Bună ziua, suntem de la Biserica de Clovni din josul străzii.

Femeia care îl însoțea purta o rochie care îi amintea lui Heather de draperiile din casa bunicii ei.

– O, dragule, lasă-mă pe mine să vorbesc cu ea!

Și-a dat soțul la o parte.

– Ai vrea un balon, fetițo? a întrebat.

– Ți se pare că îmi plac baloanele? a răspuns Heather iritată. Hei, nu ați trecut pe la bunica, nu-i așa?

Cuplul a rămas încremenit până când un băiețel cam de-o vârstă cu Heather și-a scos capul la iveală. Era o copie în miniatură a tatălui său, până și costumul era la fel.

– Ești de-o seamă cu mine! a chițăit el. Vrei să mergi cu mine la biserică? Te roooooog!

Citește Matei 13:44-46

De ce a dat omul acela tot ce avea la schimb pentru o comoară?

Lumea ta are mai mulți vânzători decât cel mai mare mall. Fiecare caută să îți vândă ceva ce ar trebui să te umple de fericire.

Dumnezeu nu vinde nimic. Ceea ce oferă El este gratuit. Vrea să îți dea darul prieteniei, al măreției, al prezenței și al călăuzirii Lui. Vrea să fie Regele vieții tale. Te lasă totuși să te duci la cumpărături, să alegi dacă ești cu El sau împotriva Lui, dacă să Îl iubești sau să Îl părăsești. Clovnii însă nu sunt întocmai în concordanță cu planul lui Dumnezeu. Dacă ai impresia că a fi creștin înseamnă a te transforma într-un clovn, atunci ar fi bine să continui să cauți o ofertă mai bună.

Când înțelegi însă ce a pregătit Dumnezeu pentru tine – să faci parte din Împărăția cerurilor, să Îl cunoști și să Îl urmezi pe El – nimeni nu trebuie să te mai implore sau să te forțeze să accepți comoara lui Dumnezeu. Nu este nimic care să te facă să spui: „Nu mulțumesc!”

Nu ești ciudat dacă Îi ești total devotat lui Dumnezeu. Creștinii își pun încrederea în Dumnezeu și ascultă de El mai presus de orice. Întotdeauna. Indiferent ce se întâmplă.

Acesta este prețul. Dar ce plătești nu este nimic în comparație cu ce câștigi.

Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într-o ţarină. Omul care o găseşte o ascunde şi, de bucuria ei, se duce şi vinde tot ce are şi cumpără ţarina aceea.
Matei 13:44

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor