FIRIMITURĂ

Andrei privi în jur, căutând o față prietenoasă, apoi se așeză singur la una dintre mesele din cantină. Un grup de fete mai mari se apropie de el, numindu-l „Firimitură” și spunându-i că le murdărea masa. Deși era nou la școala aceea, și-a dat seama că se afla la masa greșită. Nicio problemă. Îl văzuse pe Dan, un copil pe care îl știa de la ora de matematică.

Dan nu părea un om rău, așa că Andrei se gândi că avea o șansă să își facă un prieten nou. Însă când s-a dus și s-a așezat la masa lui Dan, toți l-au ignorat. Andrei și-a mâncat prânzul alături de Dan și prietenii lui, dar s-a simțit chiar mai singur decât atunci când nu era nimeni cu el la masă.

Nu trebuie să te duci la o școală nouă ca să te simți singur. Când ești certat de străini, când prietenii tăi se transformă în dușmani sau când părinții și familia ta nu te înțeleg, te simți izolat, lăsat pe dinafară. Și pentru că nu-L poți vedea pe Dumnezeu, nici măcar El nu pare să Se afle pe undeva pe aproape.

Citește Psalmii 73:21-26

Ce poți face când te simți ca o firimitură?

Unul dintre muzicienii regelui David, Asaf, a scris Psalmul 73 când s-a simțit dat la o parte de toți cei din jurul lui pentru că Îl urma pe Dumnezeu. Descoperirile lui îți pot alina singurătatea, indiferent ce anume a generat-o.

Asaf se aștepta ca Dumnezeu să îi rezolve situația pe loc. Cu siguranță credea că, în calitate de urmaș al lui Dumnezeu, era un prieten de dorit. Ar fi trebuit să fie plăcut, cunoscut și implicat. Desigur, Dumnezeu i-a dat în timp prieteni, dar l-a lăsat singur pentru o vreme.

Asaf și-a dat seama că Dumnezeu te lasă să te simți singur, ca să îți amintească de faptul că nu Îl ai decât pe El, și El îți este de ajuns. Familia nu va fi acolo pentru totdeauna – părinții au multe de făcut și, într-o zi, te vei muta din casa părintească. În cine te poți încrede? Prietenii se mută sau, pur și simplu, se schimbă. Cu cine îți vei petrece timpul?

În mijlocul singurătății, Asaf a ajuns la o concluzie cât se poate de simplă: Dumnezeu este întotdeauna aproape.

Când nu ai pe nimeni, Îl ai pe Dumnezeu, și El îți este de ajuns.

Pe cine altul am eu în cer în afară de Tine? Şi pe pământ nu-mi găsesc plăcerea în nimeni decât în Tine. Carnea şi inima pot să mi se prăpădească, fiindcă Dumnezeu va fi pururea stânca inimii mele şi partea mea de moştenire.
Psalmii 73:25,26

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor