BUN LA CEVA

Era mijlocul anului școlar, iar Ben se simțea copleșit. Notele lui erau îngrozitoare. Fusese pus pe banca de rezerve de către antrenorul de fotbal când s-a împiedicat și și-a rupt degetul mare de la picior la începutul sezonului – și i-a rupt piciorul unuia dintre cei mai buni mijlocași din echipă. Șeful lui de la casa de bătrâni unde se oferise voluntar i-a spus că îi enerva pe oamenii de acolo – și că ar fi vrut mai degrabă să fie singuri decât să îl audă pe el cum bate câmpii. Profesorii i-au spus cât se poate de politicos că nu poate să cânte, să joace teatru sau să deseneze și că ar trebui să caute să se descopere prin altceva. Într-un acces de ingeniozitate exploratoare, s-a înscris la un curs de chineză la centrul comunitar și a descoperit că „Ben” se asemăna cu „netot” în mandarină.

– Toată lumea se pricepe la ceva, dragule, i-a spus mama. Vei descoperi acel ceva al tău.

– Termină, mamă! s-a plâns Ben. Tu ești mama. Trebuie să mă iubești. Dar nu sunt bun la nimic.

Fiecare dintre noi se simte uneori ca un copil pe care numai mama lui l-ar putea iubi.

Citește Romani 12:1-8

Cum descoperi care este darul tău special în viața aceasta?

Uneori mamele au dreptate. Toată lumea se pricepe la ceva. Biblia spune același lucru. Dumnezeu le dă tuturor daruri. Dar cum îl poți descoperi pe al tău? Încearcă următoarele tactici:

Nu te aștepta la aplauze! Unele daruri te pun în centrul atenției, acolo unde oamenii te ovaționează. Însă rareori oamenii aplaudă dacă ești bun, darnic, îi încurajezi sau știi să slujești. Dacă nimeni nu spune: „Uau!”, nu înseamnă că ai dat-o în bară.

Încearcă! Nu o să îți dai seama la ce te pricepi dacă nu faci nimic sau dacă încerci un anumit lucru doar o dată.

Fii tu însuți! Chiar și creștinii pot să se ia de oamenii cu daruri diferite. S-ar putea ca uneori să te simți ciudat chiar dacă faci ceea ce trebuie.

Însă începi să îți descoperi adevăratele daruri atunci când te pui la dispoziția lui Dumnezeu. Pentru început, acesta este singurul răspuns la tot ceea ce îți oferă Dumnezeu. Și urmându-L, îți vei descoperi propria cale.

Căci, după cum într-un trup avem mai multe mădulare, şi mădularele n-au toate aceeaşi slujbă […], avem felurite daruri.
Romani 12:4,6

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor