ETICHETE

Poate ai văzut oameni care își lasă etichetele pe pălării și jachete. Este un mod ușor de a înlătura orice dubiu cu privire la ale cui haine sunt mai scumpe.

Dar există o comparație și mai sinistră pe care o întâlnim zi de zi. Ne comparăm continuu „etichetele” cu ale celorlalți – și nu doar când vine vorba de prețul hainelor. Evaluăm oameniiși le punem un preț.

Etichetele unor copii spun că sunt lipsiți de aproape orice valoare. De exemplu, copilul care stă la ora de matematică în a treia bancă din spatele tău. Toți spun că este cea mai caraghioasă persoană din clasă. Sau poate râzi și tu împreună cu prietenii tăi de Mindy atunci când tatăl ei șomer o aduce la școală într-o rablă de mașină.

Etichetele altor oameni sunt atât de scumpe, încât te fac să te simți ca un produs aflat la reduceri. Nu poți să faci parte din anumite grupuri pentru că nu te ridici la standardele lor. Poate că te întrebi dacă vei crește vreodată, văzând cât de dezvoltați fizic sunt colegii tăi de la ora de sport. Sau poate că grupul de tineret din care faci parte ți se pare atât de spiritual, încât te întrebi dacă ai putea conta vreodată pentru Dumnezeu.

Iată vestea bună: Dumnezeu le pune oamenilor o altă etichetă. Și acea etichetă spune că ești neprețuit.

Citește 1 Petru 1:18,19

Cât a plătit Dumnezeu pentru tine?

Dumnezeu crede că până și aurul este lipsit de orice valoare în comparație cu tine. Pentru a reface prietenia cu tine, Dumnezeu a trebuit să plătească cu moartea Fiului Său, Isus. Casele de marcat nu pot înregistra prețul acesta. Totuși, acesta este prețul pe care Dumnezeu ți-l atașează ție și oricui altcuiva de pe acest pământ. Atâta crede El că valorezi. Ținând cont de acest fapt, nimeni nu merită etichetat ca rebut. Și poți să reduci la tăcere orice persoană care spune că ești altceva în afară de fiica sau fiul iubit al lui Dumnezeu.

Când Dumnezeu Se uită la lume, toți oamenii sunt la fel de valoroși pentru El. Nimeni nu este la reducere. Nimeni nu este o cămașă urâtă, al cărei preț a fost redus de șase ori, cu o etichetă care spune: „Ești urât. Nimeni nu te vrea.” Eticheta ta spune același lucru ca etichetele celorlalți oameni din lumea aceasta: Isus mă iubește și a murit pentru mine.

Nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană.
1 Petru 1:18,19

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor