NU TE UITA ACUM

9:00 a.m. Directorul școlii anunță la microfon că afișul tău cu titlul „Salvați rățuștele!” a câștigat premiul întâi din partea Asociației Umanitare „Salvați animalele”.

9:02 a.m. Profesorul tău de sociologie te trimite să ai o discuție cu directorul despre faptul că te-ai urcat cu picioarele pe bancă.

10:00 a.m. În pauză, cea mai bună prietenă a ta îți mulțumește pentru că ai ajutat-o să învețe pentru testul la matematică.

10:02 a.m. Iubitul tău te părăsește ca și când nu ai fi însemnat niciodată nimic pentru el.

12:00 a.m. În timp ce îți ispășești pedeapsa pentru urcatul pe bancă, primești o alta pentru că îți trimiteai mesaje cu colegii prin SMS.

3:00 p.m. Te gândești de ce jumătate din lume te iubește, și cealaltă jumătate crede că ești un nimeni. Care este adevărul?

Citește Psalmii 19:7-14

Cum îți arată Biblia cine ești cu adevărat?

Imaginează-ți următorul scenariu: Vii spre școală și o pasăre îți murdărește gulerul. Ochii tăi nu prea pot să vadă problema. S-ar putea să te plimbi o bucată de vreme arătând caraghios. Unii oameni te arată cu degetul, râd și pleacă de lângă tine. Alții se gândesc că știi deja și nu vor să comenteze asupra stilului tău de a-ți accesoriza hainele. Alții s-ar putea să creadă că ai dat startul unei mode noi. Doar un prieten adevărat îți va spune adevărul la ureche.

Toți avem defecte pe care nu le vedem. Totuși, cei din jur nu au întotdeauna dreptate în privința noastră. Criticile lor s-ar putea să fie prea dure sau, dimpotrivă, să fie prea blânde. S-ar putea ca nici ei să nu poată face diferența dintre bine și rău. Chiar și propria noastră conștiință poate să greșească.

Contează ce cred ceilalți despre tine. Dar opinia lui Dumnezeu despre tine este mai importantă decât oricare alta. Dumnezeu nu te conectează prin satelit direct la ceruri, dar Îl poți auzi vorbindu-ți în Biblie, învățându-te să faci diferența dintre bine și rău prin legile, învățăturile, principiile și poruncile Lui. Asculți de El pentru că știi că opinia Lui este mai importantă decât oricare alta și nu caută să te rănească prin ceea ce spune. Îți vorbește cu iubire, pentru a te ajuta.

Cu siguranță, Dumnezeu este genul de prieten care îți spune lucruri la ureche.

Legea Domnului este desăvârşită şi înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată şi dă înţelepciune celui neştiutor. Cine îşi cunoaşte greşelile făcute din neştiinţă? Iartă-mi greşelile pe care nu le cunosc!
Psalmii 19:7,12

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor