6 DOLARI ȘI 2 CENȚI

Îți vezi creierul plutind deasupra capului tău în timp ce zaci pe o masă de operație. Creierul tău sare și se întoarce pe toate părțile, în timp ce laserele din perete îl examinează.

– Este practic gol în comparație cu al nostru, spune un doctor extraterestru către colegii săi.

Minunat! Probabil au aflat că am picat ultimul test la matematică. Părinții mei nici măcar nu știu despre asta. Îți scanează restul trupului, în timp ce îți pun creierul înapoi în cap fără durere.

– Structură musculară: banală. Compoziție moleculară: mare parte apă. Valoarea chimică a creaturii în bani pământești: șase dolari și doi cenți.

– De observat tunsoarea urâtă, intervine un alt doctor.

– Da, desigur. Cred că toți suntem de acord cu recomandarea mea: evaporare.

Citește Coloseni 3:5-14

Ce îți dorești să observe oamenii atunci când se uită la tine?

Atunci când ne-a creat, Dumnezeu a plănuit ca oamenii să Îl vadă pe El când se uitau la noi. Din nefericire, păcatul ne-a deformat trăsăturile, așa că nu mai arătăm ca El.

Chestionar: Dacă I-ai da lui Dumnezeu, care este desăvârșit, șansa de a te face să arăți iarăși ca El, care dintre următoarele trăsături te-ar descrie cel mai bine?

(a) Garderoba și frumusețea artificială a lui Barbie sau Ken; (b) talentele muzicale ale celor din trupa preferată; (c) creierul lui Einstein; (d) săritura în înălțime a lui Michael Jordan; sau (e) niciuna dintre cele de mai sus.

În ceruri, vom primi un trup nou, care s-ar putea sau nu să includă opțiunile a, b, c și d. Dar deocamdată, principala preocupare a lui Dumnezeu este alta: El vrea să îți repare caracterul, astfel încât să gândești, să simți, să vorbești și să acționezi la fel ca El.

„Vechiul sine” este natura omenească denaturată, toate lucrurile care te urâțesc, care te diferențiază de Dumnezeu. „Noul sine” este tocmai opusul. Se aseamănă tot mai mult cu Dumnezeu pe zi ce trece. Acestea sunt lucrurile pe care Dumnezeu le sculptează în tine atunci când Îl lași. Te reface, astfel încât să arăți ca El.

Vrei ca oamenii să îți observe mai mult decât creierul, frumusețea sau talentele atunci când îți cercetează viața. Ar trebui să vadă în tine o persoană nouă, care se aseamănă din ce în ce mai mult cu Dumnezeu.

Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi preaiubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare.
Coloseni 3:12

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor