FĂ O GAURĂ ÎN ACOPERIȘ!

Teresa stătea palidă și amețită lângă ușa de la vestiarul fetelor după ora de educație fizică. O prietenă a observat-o și a fugit spre ea.

– Ce s-a întâmplat?

– Cred că mi-am rupt mâna.

Extraordinar spirit de observație, ținând cont de faptul că mâna ei arăta ca un fel de artă modernă făcută dintr-un umeraș îndoit în trei direcții diferite. Nimeni nu știa cum reușise Teresa să se strecoare așa pe lângă profesorul de sport, dar avea dureri atât de mari, încât prietenii ei au trebuit să o ia de mână – cea sănătoasă – și să o ducă la asistenta școlii, care i-a sunat pe părinții Teresei.

Citește Marcu 2:1-12

Cum l-au ajutat prietenii pe omul paralizat să fie vindecat?

Mulți dintre cunoscuții tăi au nevoie de ajutor să ajungă la Isus. Deși Isus nu Se mai plimbă printre noi la fel cum o făcea în vremurile biblice, tot putem să ne aducem prietenii la El prin rugăciune.

La fel ca paraliticul de pe targă, prietenii tăi s-ar putea să nu poată veni singuri la Isus. S-ar putea să fie bolnavi – sau prea deprimați ori prea plini de medicamente pentru a se putea ruga. S-ar putea ca nevoia lor să fie atât de mare, încât nicio ființă omenească să n-o poată suporta de una singură – cum ar fi să facă față divorțului părinților, atacului de cord pe care l-a suferit tatăl lor sau sinuciderii unui frate. Sau poate că prietenii, colegii, părinții și alți oameni de care îți pasă nu sunt nici măcar creștini – habar nu au de nevoia lor de Hristos și de ajutorul Lui și, prin urmare, nu s-ar ruga niciodată din proprie inițiativă.

Isus l-a vindecat atât din punct de vedere fizic, cât și spiritual pe omul paralizat. S-ar putea să nu vezi întotdeauna rezultatele rugăciunilor tale – uneori Dumnezeu are un plan mai bun. Alteori s-ar putea ca persoana pentru care te rogi să continue să se împotrivească lui Dumnezeu – cum ar fi un părinte care are o relație extraconjugală și refuză să se întoarcă acasă. Dumnezeu ar vrea să repare acea situație, dar persoana respectivă nu Îl lasă.

Chiar și așa, credința ta Îi permite lui Dumnezeu să acționeze și printre prietenii tăi necreștini. Rugăciunile tale pot ajuta un prieten să se vindece, să găsească speranță sau să devină creștin. Dumnezeu nu va intra cu forța în viața nimănui, dar a te ruga pentru prietenii tăi se aseamănă cu a întredeschide ușa pentru a-I permite lui Dumnezeu să intre sau a face o gaură în acoperiș și a-ți aduce grijile direct în fața lui Dumnezeu.

Au venit la El [Isus] nişte oameni care I-au adus un slăbănog, purtat de patru inşi. Fiindcă nu puteau să ajungă până la El din pricina norodului, au desfăcut acoperişul casei.
Marcu 2:3,4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor