ABUZ DE RUGĂCIUNE

Rătăcită undeva printre canalele tale TV – ascunsă între canalele de teleshopping și reluările la filme de proastă calitate – găsești zona predicatorului TV. Câțiva dintre cei care ocupă acea zonă sunt predicatori sinceri ai Cuvântului lui Dumnezeu. Restul comit o infracțiune destul de des întâlnită: abuz de rugăciune. Rugăciunea: Îți va împlini orice vis! Trebuie numai să ai suficientă credință, să folosești formula mea, să promiți că o să fii bun și TADAM! Dumnezeu răspunde fiecărei rugăciuni. Gândiți-vă la toate posibilitățile, oameni buni! Să luați nota 10 la fiecare test, să faceți coșurile să dispară, să cântați întotdeauna la vioară perfect și să dați gol de la jumătatea terenului imediat după fluierul de start. Să poți să împiedici moartea câinelui tău, să faci ca părinții tăi să nu se mai certe și prietenul tău să nu trebuiască să se mute. Click.

Citește Ioan 15:7-14

Este Isus de acord cu promisiunile exagerate ale predicatorilor de la televizor?

Isus a spus, într-adevăr: „Cereți orice veți vrea, și vi se va da”. Dar există o condiție esențială: Dacă rămâi în El și cuvintele Lui rămân în tine, atunci Dumnezeu îți va oferi ceea ce Îi ceri. „A rămâne” înseamnă a fi ca mlădița care rămâne legată de vie. A avea în tine cuvintele lui Hristos înseamnă a fi modelat de făgăduințele, valorile și prioritățile Lui.

Nu înseamnă însă că Dumnezeu răspunde numai rugăciunilor oamenilor extraordinar de spirituali. Înseamnă numai că, dacă trăiești alături de Dumnezeu, vei vrea ceea ce și Dumnezeu vrea pentru tine, și El îți va îndeplini cu bucurie acele cereri. Vei vrea lucruri care să te ajute să te asemeni mai mult cu Hristos, ca să poți arăta măreția și slava lui Dumnezeu.

Chiar și așa, nu vei primi întotdeauna ceea ce vrei, pentru că nimeni nu se roagă întotdeauna întru totul după voia lui Dumnezeu. Uneori este ușor să identifici abuzul de rugăciune – cum ar fi să te rogi să faci rost de o carte de identitate falsă, ca să te poți strecura la un film interzis minorilor. Să clarificăm treaba cu aceste rugăciuni: Nu primești ceea ce vrei pentru că motivele tale sunt rele (Iacov 4:3).

S-ar putea ca uneori să nu înțelegi de ce Dumnezeu nu răspunde unei rugăciuni așa cum ai crezut tu că o va face. Amintește-ți că Dumnezeu vede numai cel mai bun răspuns posibil la fiecare cerere de-a ta – și ai încredere că acesta este răspunsul pe care îl vei primi.

Dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea şi vi se va da.
Ioan 15:7

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor