DOAMNE, ALEGE TU!

– Nu, nu poți primi o bicicletă nouă anul acesta, a răspuns tatăl lui Kyle. Anul viitor.

– Dar toți prietenii mei au biciclete noi, a continuat Kyle. Nu vreau să mai merg cu bicicleta veche. Mă face să arăt ca un idiot.

Tatăl lui Kyle s-a uitat la el cu acea privire care spunea:„Discuția s-a încheiat”.

În vara următoare, tatăl lui Kyle și-a ținut promisiunea și i-a cumpărat o bicicletă nouă. Pentru că se înălțase câțiva centimetri pe parcursul iernii, Kyle a primit o bicicletă extraordinară pentru adulți. Prietenii lui crescuseră și ei, și bicicletele lor erau acum mici. Ei erau cei care arătau ciudat.

Tatăl lui Kyle a analizat dacă el avea sau nu nevoie de bicicletă și a hotărât că avea, dar știa și că era mai bine să o cumpere anul următor. Dumnezeu face același lucru atunci când Îi ceri ceva. Nu Îl poți trata pe Dumnezeu ca pe un tonomat cosmic pentru dulciuri – pui în el ceea ce trebuie, apeși un buton și aștepți dulcele pe care l-ai ales. Când vine vorba de rugăciune, decizia finală Îi aparține lui Dumnezeu, nu ție.

Predarea este a patra parte a rugăciunii. Înseamnă să ai o atitudine care spune: „Doamne, răspunde cererii mele după cum consideri Tu că este potrivit, nu după planul meu, ci al Tău.”

Citește Luca 22:39-46

Cum ne arată rugăciunea lui Isus de dinainte de moartea Lui pe cruce că El S-a supus alegerii lui Dumnezeu?

Isus știa că moartea pentru păcatele lumii avea să fie mai dureroasă decât și-ar fi putut imagina cineva vreodată. La un moment dat, chiar S-a întrebat cu voce tare dacă nu exista vreo altă cale prin care să salveze lumea, spunând: „Tată, dacă este posibil, nu Mă lăsa să trec pe aici.” Dar Și-a încheiat rugăciunea cu o atitudine de supunere față de planul Tatălui Său, lăsându-L pe Dumnezeu să facă acea alegere. A spus: „Facă-se nu voia Mea, ci a Ta!”

Isus a avut încredere că Tatăl Lui știa ce este cel mai bine. A acceptat răspunsul Tatălui Său fără să Se plângă. I-a spus lui Dumnezeu: „Tu alegi. Tu hotărăști.” A avut încredere că răspunsul lui Dumnezeu avea să fie cel mai bun, indiferent care ar fi fost acesta. Nu cel mai ușor. Nu cel mai confortabil. Dar, cu siguranță, cel mai bun.

Dumnezeu are un plan incredibil pentru tine (Ieremia 29:11). Cere-I ce vrei. Dar nu uita că Dumnezeu are căi desăvârșite.

[Isus] S-a depărtat de ei ca la o aruncătură de piatră, a îngenuncheat şi a început să Se roage, zicând: „Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuşi facă-se nu voia Mea, ci a Ta.”
 
Luca 22:41,42

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor