PRIMA BISERICĂ DE CREDINCIOȘI ADEVĂRAȚI

Holly, dirigintele grupei de tineret a Primei Biserici de Credincioși Adevărați, a pășit în fața bisericii pentru a se ruga.

– Doamne. Îți mulțumesc că nu suntem ca restul adolescenților din această lume, care au relații sexuale înainte de vreme și folosesc droguri ilegale. Noi avem studii biblice de trei ori pe săptămână. Mergem vara în tabere misionare. Dăm mărturie la școală. Suntem exact așa cum vrei să fim – nu ca pleava care nu Te cunoaște.

A trântit Biblia pe amvon – părea la fel de mare ca un dicționar din bibliotecă – apoi a zâmbit și a spus:

– Amin!

Andy stătea pe ultimul rând din biserică cu fața îngropată în mâini. Se strecurase pe ultimul rând de bănci pentru că întârziase după ce avusese o ceartă monstruoasă cu părinții lui. „Doamne, nu cred că pot fi vreodată ce Îți dorești să fiu. Te rog să mă ierți.”

Citește Luca 18:9-14

Când Se bucură Dumnezeu mai mult, când ne prefacem sfinți sau când suntem complet sinceri?

Dumnezeu nu îți ascultă rugăciunile pentru că ai adunat câteva puncte făcând binele, și nu răul. Dumnezeu te ascultă pentru că Hristos a murit și a înviat pentru tine. Păcatul nu Îl bucură pe Dumnezeu. Dar și mai puțin Se bucură când suntem prea mândri să recunoaștem că păcătuim împotriva Lui și a altora prin ceea ce gândim, ceea ce spunem și ceea ce facem.

Al doilea ingredient pentru rugăciune este pocăința. Pocăința înseamnă să recunoști păcatul ca păcat. Dacă cineva este „pocăit”, înseamnă că acea persoană vine la Dumnezeu în umilință, realizând că are nevoie de iertare.

Gândește-te cât de inconfortabile sunt conversațiile cu părinții tăi atunci când ai făcut o greșeală de care ei nu știu. Eviți să stai în prezența lor sau să te uiți la ei. Trans­piri dacă încep să îți pună întrebări. Dar relația este refăcută de îndată ce ești sincer cu ei. Același lucru se întâmplă în relația cu Dumnezeu. Persoana care își ascunde păcatele de Dumnezeu este nefericită, dar cea care le recunoaște este fericită și iertată (Psalmii 32:1-6).

Îți amintești cum păcatul ridică un zid de despărțire între tine și Dumnezeu? Dacă ceri iertare, zidul este dărâmat, iar comunicarea este una deschisă. Când te rogi, ia-ți timp să îți amintești dacă este ceva de rezolvat între tine și Dumnezeu.

Vameşul stătea departe şi nu îndrăznea nici ochii să şi-i ridice spre cer; ci se bătea în piept şi zicea: „Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul!”
Luca 18:13

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor