RESPIRĂ!

Poți supraviețui în jur de patruzeci de zile fără mâncare.

Poți trăi trei sau patru zile fără apă.

Dar poți trăi fără aer numai câteva minute, apoi creierul tău va fi afectat permanent.

Alte câteva minute, și ești mort.

Iată un lucru interesant: Corpul tău știe trei tipuri de respirație. Respirația grea – ca atunci când de-abia îți mai târăști trupul în timpul orei de educație fizică. Apoi este respirația pentru ceilalți – urgențele care necesită respirație gură la gură. Și respirația care se petrece continuu – guri scurte, ușoare, automate.

Rugăciunea este ca respirația. Viața ta spirituală nu poate supraviețui fără ea. Și întocmai cum poți respira în trei moduri, îți poți umple viața cu trei tipuri de rugăciune.

Citește 1 Tesaloniceni 5:17

Cât de des vrea Dumnezeu să te rogi?

Te gândești că Dumnezeu glumește atunci când spune să te rogi neîncetat. Sună ca o cerință de la mama ta – sau Maica Tereza. Deci, cum te poți ruga mereu?

Înălțând diferite tipuri de rugăciune la momente diferite.

Există rugăciunea grea. Adică atunci când pui deoparte un timp numai pentru rugăciune – pentru tine, pentru prieteni, familie, întreaga ta lume! Acest exercițiu spiritual este ușor de uitat, dar asigură creștere continuă.

Există rugăciunea de tip „cod roșu”, când terogi pentru alții. Acestea sunt rugăciuni în caz de mare urgență – cum ar fi când părinții unui prieten divorțează sau unul dintre membrii familiei tale este grav bolnav. Dar momentele care necesită o astfel de rugăciune nu apar zilnic.

Când spune să ne rugăm neîncetat, Biblia vorbește în mod special despre al treilea tip, rugăciunea continuă – când vorbești cu Dumnezeu oriunde ești și orice faci. Este un obicei la fel de normal și de ușor ca cele douăsprezece respirații pe minut de care nici nu ești conștient.

Dacă rugăciunea nu face parte din viața ta clipă de clipă, poți să îți dai una peste spate, ca să îți începi procesul de respirație: Începe prin a spune: „Doamne, cred…” sau „Doamne, simt…” sau „Doamne, am nevoie…” și spune-I ce se întâmplă în inima ta cât de des vrei.

Rugați-vă neîncetat.
1 Tesaloniceni 5:17

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video