LUMINĂ DE VEGHE

Într-o noapte întunecată și furtunoasă, în coșmarurile lui Marcus s-au strecurat toate filmele de groază pe care le văzuse vreodată. Vampirii se mișcau tiptil în spatele lui și îl mușcau. Oameni cu fețe desfigurate săreau de după colțuri și îl ciopârțeau. Extratereștrii mutanți puneau stăpânire pe trupul lui și îi dădeau palpitații. Păpușile prindeau viață și îl sugrumau – după ce îl urmăriseră și îl loviseră la picioare. Teroriștii îi dărâmau ușa și îi umpleau camera cu gloanțe.

Și astea nu erau decât reclamele.

Marcus s-a trezit transpirat tot. De atunci încolo a dormit numai cu lumina aprinsă vreme de o lună.

Citește Filipeni 4:6,7

Ce poți face când ești speriat sau îngrijorat și ce se poate întâmpla dacă urmezi îndrumările Bibliei?

Ai de ales dacă să urmărești sau nu filme de groază și să îți umpli creierul cu scene ciudate, care te fac să te răscolești noaptea în pat. Totuși, există o mulțime de alte situații înfricoșătoare care îți invadează viața și te terorizează împotriva voinței tale.

S-ar putea să îți irosești viața îngrijorându-te cu privire la lucruri rele care nu se vor întâmpla vreodată. Isus a dat dovadă de inteligență atunci când a spus: „Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi” (Matei 6:34). Dar există alte amenințări la adresa sănătății și a fericirii tale, care sunt pericole reale și prezente. Ele nu așteaptă zilele de mâine. Îți stau în față astăzi. Poate că ai o situație tensionată acasă. Sau poate că trebuie să studiezi pentru teste ori să te antrenezi pentru a intra în echipa de sport a școlii. Te cerți cu prietenii. Și mai e și ciudățenia aia de maturizare a corpului.

Rezultatul tuturor acestor lucruri este anxietate crescută. Totuși, Dumnezeu te invită să nu te îngrijorezi de nimic și să Îi spui Lui totul. Poți să lași asupra Lui toate grijile tale, pentru că Îi pasă de tine (1 Petru 5:7).

Răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunile tale este atât de sigur, încât Îi poți mulțumi anticipat pentru el. Nu va rezolva fiecare situație stresantă din viața ta. Dar îți va aspira îngrijorările din creier și îți va injecta în schimb liniște.

Sună ca un alt film SF nereușit. Dar înțelegi ideea.

Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.
Filipeni 4:6

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor