NUMAI DACĂ FACI CE VREM NOI

I se părea un gest atât de nemilos! Dar Lindsey voia să fie acceptată. Și toți se uitau la ea. Așa că a acceptat provocarea.

Andy era atât de prost îmbrăcat că părea bunicul ei de la țară. Cu toate acestea, s-a apropiat de masa la care Andy stătea singur, învățând la matematică. S-a așezat în spatele lui și i-a pus brațele în jurul gâtului, șoptindu-i la ureche:

– Andy, mi-ar plăcea dacă m-ai invita lângă tine!

Chiar era un gest plin de cruzime. Lindsey își avea brațele în jurul celui mai tocilar băiat pe care îl cunoscuse vreodată și acum trebuia să îi spună că totul fusese doar o glumă.

Tu alegi sfârșitul: (a) Lindsey se dă înapoi, strigă: „Am glumit!” și câștigă paisprezece prieteni populari, dar fără inimă; sau (b) Andy se întoarce să îi răspundă lui Lindsey, o invită la masa lui dar când îi văd cei din elita socială a școlii nu sunt deloc impresionați.

Presiunea de grup nu este de obicei atât de evidentă, dar ar putea să fie. Mulțimea strigă:

– Dacă faci ce vrem noi, o să te acceptăm.

Citește Proverbele 29:6

Trebuie să alegi între prieteni și Dumnezeu?

Nu, nu trebuie să alegi întotdeauna între a le plăcea oamenilor sau a-I plăcea lui Dumnezeu. Însă te minți singur dacă ai impresia că nu va fi niciodată nevoie să te răzvrătești împotriva semenilor tăi pentru a-L urma pe Dumnezeu.
Isus a spus clar că cei care Îl urmează merg pe o cale total diferită de cei care nu o fac. „Largă este poarta, lată este calea care duce la pierzare şi mulţi sunt cei ce intră pe ea”, a spus El. „Dar strâmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă şi puţini sunt cei ce o află” (Matei 7:13,14).

Gândește-te în felul următor: De multe ori poți să întinzi mâna pentru a prinde mâna cuiva care se află pe cărarea greșită. Necreștinii au nevoie de dragostea ta – la fel și creștinii care se rătăcesc de la calea lui Dumnezeu. Dumnezeu nu vrea să renunți la acei oameni. Dar sunt momente când vor încerca să te tragă pe cărarea lor. Nu vrei să ajungi acolo. Ei se îndreaptă spre capcanele create de propriile păcate.

Atunci ai o alegere de făcut. Poți să te îndrepți spre autodistrugere sau poți să mergi mai departe cu Isus, fluierând vesel pe cărare.

În păcatul omului rău este o cursă, dar cel bun biruiește şi se bucură.
Proverbele 29:6

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor