SUS PE MUNTELE STÂNCOS

Îți pui în telecabină placa închiriată și urci și tu, gata pentru cursa până în vârful muntelui.

– Știi, spune unul dintre tipii cu care împarți telecabina, un avion al forțelor armate a intrat într-o telecabină exact ca aceasta în Italia. Toți au căzut în gol de la 100 sau 120 de metri. Douăzeci de oameni au murit și pilotul a scăpat fără nicio zgârietură.

Te uiți la linia orizontului, sperând să nu devii următorul bol de budincă zburătoare.

Cu cât urci mai mult, cu atât mai mic se vede orașul de la baza muntelui. Apoi dispare. Înaintea ta se conturează jumătatea de sus a muntelui, pe care nici nu o putuseși vedea de jos. Ieși din telecabină și te uiți în jur. Ce mai contează toate semnele verzi pe care scrie „Începători”?! În timp ce îți legi placa, te uiți în jur și vezi câte o stâncă la fiecare cotitură.

Te întorci și te uiți în jos. Cu vocea sugrumată, rostești o singură întrebare:

– Nu mai este nicio altă cale de a ajunge jos?

Citește Psalmii 118:6

Poți să ai încredere deplină că Dumnezeu va avea grijă de tine atunci când umbli pe calea Lui?

Viața este plină de pârtii pe care nu ești încă pregătit să te dai cu placa. Dacă îți dai drumul de pe un deal numit „Hai s-o facem” și ești nepregătit, cu siguranță vei avea probleme. Dacă te arunci în părțile abrupte ale vieții – cum ar fi angajamentul unei relații pe viață între un băiat și o fată sau alegerea unei cariere – fără ajutorul lui Dumnezeu nimic nu te va face să te simți mai puțin copleșit.

Pe alte pârtii – căile păcătoase ale vieții – nu ai vrea să te urci deloc. Într-adevăr, Dumnezeu iartă. Într-adevăr, Dumnezeu îndreaptă. E posibil să te ridice dacă se întâmplă să cazi de pe munte. Dar nici măcar Dumnezeu nu va repara toate consecințele alegerilor greșite.

Există o singură cale de a coborî de pe muntele vieții. Dacă scopul tău este să trăiești o viață în apropierea lui Dumnezeu, atunci te poți relaxa, știind că ești protejat de marele Instructor de snowboard. Poți fi sigur că te afli chiar lângă Dumnezeu când asculți poruncile Lui și virezi acolo unde trebuie. S-ar putea să rămâi șocat când te va împinge pe o cale mai abruptă. Poate nu vei găsi plăcere în a explora fiecare centimetru al muntelui. Dar vei supraviețui cursei cu zâmbetul pe față.

Dacă o consacrare totală față de Dumnezeu ar fi un lucru ușor, nu ai avea nevoie să te încrezi în Instructorul tău. Dar dacă ești sigur că El te protejează, nu mai ai nicio teamă.

Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic.
Psalmii 118:6

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor