MI-A AJUNS!

– Toți copiii de la școală locuiesc în niște case uriașe, a strigat Brett la tatăl lui. Nimeni nu poartă haine oribile ca ale mele. Nu vor vrea să fie văzuți cu cineva ca mine.

Brett voia să meargă la cumpărături. Acum.

Câteva zile mai târziu, Brett a urcat în mașină lângă tatăl lui. Când și-a dat seama că făceau un ocol uriaș în drumul lor spre mall, tatăl lui i-a ignorat întrebările.

– Brett, i-a spus el în cele din urmă, înainte să mergem la cumpărături, vreau să vezi ceva. Nu ca să te simți vinovat, ci ca să îți dai seama ce avem.

S-au oprit în fața unei case dărăpănate, puțin mai mare decât căsuțele de joacă ale prietenilor lui Brett. Pe veranda din fața casei stătea un bărbat care curăța un pistol. Garajele aveau desenate pe ele cu spray-uri pentru graffiti simboluri ale unor clanuri.

– Știu că nu avem o casă imensă, a spus tatăl lui Brett, dar avem o mulțime de lucruri pentru care să Îi mulțumim lui Dumnezeu. Nu am mai fost aici de când erai copil. Aici locuiau bunicii tăi când eu eram copil.

Citește Matei 5:3

Cum poți să fii extrem de fericit, indiferent de circumstanțe?

Matei 5:3-11 conține ceea ce cunoscătorii Bibliei numesc „Fericirile”. În cele mai multe traduceri, aceste adevăruri încep cu expresia „Ferice de”, cum ar fi „Ferice de cei săraci în duh”. Dar la fel de bine putem spune „Fericiți sunt”, cum ar fi „Fericiți sunt cei săraci în duh”. Probabil că fericirea ți se pare atrăgătoare.

În versetul pe care l-ai citit, Isus spune mai mult decât:„Manifestă recunoștință!”, deși aceasta este esențială (1 Timotei 6:17).

Ceea ce vrea să spună este că, și atunci când crezi că nu ai nimic, de fapt, ai tot ce îți trebuie. Poate ai rămas fără prieteni. Poate nu mai ai niciun ban. Oricare ar fi situația, Îl ai pe Dumnezeu. Oamenii care sunt săraci în duh – sau pur și simplu săraci (Luca 6:20) – dețin Împărăția cerurilor.

O casă enormă sau o garderobă splendidă nu îți vor face viața perfectă. Când nu Îl ai decât pe Dumnezeu, ai ceea ce contează cu adevărat.

Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăţia cerurilor!
Matei 5:3

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor