SERVICIILE SECRETE

Nimeni nu știa de ce președintele voia să vină în vizită la școala voastră, însă, într-o zi, directorul a anunțat venirea lui. Președintele. Și directorul tău a dat startul unui concurs de eseuri pe școală: „Ce vreau să îl întreb pe președinte”.

Cine câștiga acel concurs avea să fie invitatul președintelui la prânz. Voiai din toată inima să câștigi – nu doar pentru a putea discuta chestiuni arzătoare despre politica externă, ci și pentru că voiai să stai la masă cu elita societății. Așa că ai pus eseului titlul „De ce vreau să mă hlizesc cu tipul cel important”.

Când ai pierdut concursul, ai făcut alte planuri prin care să atragi atenția președintelui, dar ai renunțat. Câinii care detectează bombele au verificat dulapurile și agenții de la serviciile secrete cu pistoale automate pe sub sacouri au verificat conductele de aerisire. Ai decis că nu era o idee prea bună să te așezi pe rândul din față și să te strâmbi când se cântă imnul de stat. Nu este totuși bine să îl superi pe președinte.

Citește Proverbele 9:10

Știi că trebuie să fii bun pentru Dumnezeu. Însă trebuie să îți fie frică de El?

Dumnezeu îi cheamă pe creștini să se apropie de El mai mult decât te vei apropia tu vreodată de un președinte. El Se oferă să îți fie prieten (Apocalipsa 3:20). Pentru că Hristos a murit pentru păcatele tale, ai o relație constantă cu Dumnezeul universului (Evrei 10:19-22). Lucrul acesta este mai important decât orice invitație de a lua masa cu președintele. A-L cunoaște pe Dumnezeu înseamnă mai mult decât a petrece timp în prezența șefului celui mare.

A te „teme de Dumnezeu” nu înseamnă că ești speriat de moarte. Dumnezeu este atotputernic. Conștientizarea acestui fapt s-ar putea să te sperie și să te îndepărteze. Dar Dumnezeu are față de noi o iubire desăvârșită, care te atrage spre El. Dacă pui acele lucruri laolaltă, ești atras spre Dumnezeu în venerație.

Cartea lui Naum ilustrează cum să te raportezi la Dumnezeu. Existămotive pentru care să te temi de El. Este „un Dumnezeu gelos şi răzbunător” (1:2) și „nu lasă nepedepsit pe cel rău” (1:3). Dar Dumnezeu este și „un loc de scăpare în ziua necazului” (1:7). Îi „cunoaşte pe cei ce se încred în El” (1:7).

Dacă te joci cu focul, ești neînțelept. Dar ești și mai neînțelept dacă nu te apropii de el să te încălzești.

Începutul înţelepciunii este frica de Domnul şi ştiinţa sfinţilor este priceperea.
Proverbele 9:10

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor