SINCER CU DUMNEZEU

– Nu este corect! Sandy era enervată. Ne-a picat pe toți!

Când a văzut biroul domnului Denter descuiat și gol înainte de începerea orelor, l-a luat cu asalt. Sandy a aruncat tot de pe birou și a trântit sertarele pe podea.

Apoi, prietena ei, Kendra, i s-a alăturat, îndesând un sandviș cu jeleu într-un videocasetofon care se afla în spatele biroului domnului Denter. Sandy a rămas blocată.

– Kendra! Ce faci?

– Nu își vor da seama niciodată că am fost noi. Vor crede că băieții au făcut-o.

În ziua aceea, Sandy i-a spus domnului Denter că trebuia să vorbească cu el după oră.

– V-am stricat biroul, a mărturisit ea. Vă voi ajuta să puneți totul la loc, apoi mă voi duce la domnul director.

– O să flămânzești astăzi la prânz, nu-i așa? i-a spus el ironic.

– Aia nu am făcut-o eu! s-a apărat Sandy. Sincer!

– Va trebui să explici lucrul acesta în biroul directorului, Sandy. Nu te cred.

Citește Psalmii 51:1-12

La ce bun să recunoști că ai greșit?

David a scris Psalmul 51 după ce a avut o aventură cu Bat-Șeba și a ordonat uciderea soțului ei, pentru ca el să se poată căsători cu ea. Acesta este un păcat îngrozitor. Dar pentru Dumnezeu nu este mare diferență între păcatele lui David și ale noastre. Toate păcatele pun un zid de despărțire între noi și Dumnezeu.

Păcatul rănește pe toată lumea, dar cel mai mult Îl rănește pe Dumnezeu. La El se referă psalmistul când spune „împotriva Ta, numai împotriva Ta am păcătuit”. David nu putea inventa scuze în fața lui Dumnezeu, Judecătorul suprem. Singura lui speranță era să își recunoască greșeala și să implore mila lui Dumnezeu.

David voia ca Dumnezeu să îi ierte „nelegiuirea”, să nu mai fie supărat pe el și să repare prietenia cu El. Dumnezeu răspunde rugăciunii lui. El îi iartă pe cei care recunosc că au păcătuit (1 Ioan 1:8,9). Și David știa că nu ar fi fost corect să primească iertarea lui Dumnezeu și apoi să continue să păcătuiască. Așa că I-a cerut lui Dumnezeu să îl ajute să găsească bucurie în a face ceea ce Dumnezeu îi cerea.

Copilașii se pot preface că sunt altcineva – un pirat, o prințesă, un atlet profesionist. Dar pentru a te maturiza, trebuie să te vezi exact așa cum ești. Dobândirea unei inimi devotate începe prin a fi sincer cu Dumnezeu și cu tine însuți.

Împotriva Ta, numai împotriva Ta am păcătuit şi am făcut ce este rău înaintea Ta; aşa că vei fi drept în hotărârea Ta şi fără vină în judecata Ta.
Psalmii 51:4

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor