NU TE DUCE SINGUR!

Bob alesese o bucată de pământ de lângă un lac din pădure ca să îi fie casă pentru următoarele șaptezeci și două de ore. Dacă putea trăi doar cu sacul lui de dormit – construindu-și propriul adăpost, făcând focul din nimic, găsindu-și singur mâncare –, atunci avea să treacă testul de tehnici de supraviețuire.

Pe la jumătatea celei de-a doua zile, un roi de tăuni l-a atacat. Aproape că a început să plângă. S-a ascuns în sacul de dormit – cu cap cu tot – pentru a se proteja, dar se topea de căldură. Așa că a ieșit de acolo.

Mai târziu, în noaptea aceea, când Bob s-a întors în sacul de dormit, dorindu-și să fi găsit mai multă mâncare, a pornit o furtună, și vântul aproape că l-a aruncat în jos de pe munte. Bob a început să țipe. A fugit prin ploaie spre niște stânci care erau aproape. Strecurându-se între ele, știa că încălcase regulile de supraviețuire. Părăsise locul pe care și-l alesese. Nu trecuse testul. Dar era în siguranță.

Citește Luca 1:26-38

Unde poți fugi când te simți copleșit?

Ascultarea de Isus nu îți transformă viața într-o excursie confortabilă cu rulota. Tăunii tot vor veni să te înțepe și furtunile tot vor apărea în calea ta. Ești deștept dacă îți dai seama că trebuie să fugi la adăpost atunci când știi că nu ai cum să supraviețuiești singur.

Când la ușa Mariei a bătut un înger și i-a spus că Dumnezeu avea un plan uimitor pentru viața ei, Maria a avut o întrebare importantă: Cum pot avea un fiu? Nu sunt căsătorită. Dar copilul ei nu avea să fie conceput în modul obișnuit. Avea să fie făcut prin Duhul Sfânt. Și Isus nu avea să fie un copilaș obișnuit. Era Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii.

Asta nu îi va opri pe oameni să bârfească, trebuie să fi gândit Maria. Voi fi o proscrisă. Până și Iosif a decis să rupă logodna cu ea înainte ca Dumnezeu să îi spună planul Lui (Matei 1:19).

Maria a văzut atât minunea, cât și frica în planul lui Dumnezeu pentru ea. Dar știa unde să fugă pentru a fi în siguranță. Era puternică, deși era probabil doar o adolescentă, pentru că s-a ascuns în Stâncă (Isaia 26:3,4). Maria știa în Cine să se încreadă.

Nu vei câștiga o insignă de merit dacă vei încerca să supraviețuiești singur în viață. Este o greșeală să nu te ascunzi în Stâncă și vei ajunge să fii luat pe sus de vânt.

Maria a zis: „Iată, roaba Domnului; facă-mi-se după cuvintele tale!”
Luca 1:38

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video