POVEȘTI TRISTE

Adrianna își îngroapă fața în pernă. Plânge.

După ce și-a dat demisia și al treilea pastor de tineret din ultimii patru ani și grupul ei de tineret s-a destrămat, își putea număra acum prietenii creștini pe degetele mari de la mâini. Plâns de singurătate.

Toți cei pe care îi știa erau pasionați fie de învățătură, fie de sport. Ei îi plăceau lectura și muzica. Viața ei socială era jalnică. Plâns de plictiseală.

Unul dintre cei mai buni prieteni ai ei a renunțat până și la a mai veni la biserică după ce un pastor i-a spus că un creștin putea să aleagă dacă să Îl urmeze pe Hristos sau nu. Adrianna și-a adus aminte ce memorase din 2 Timotei 2:22: „Fugi de poftele tinereţii şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată.” Dar unde erau toți ceilalți? Plâns de nervi.

Și auzise că băiatul de la biserică de care ei îi plăcea o vedea ca pe o soră. Groaznic. Descoperise un adevăr profund: Niciun băiat nu își invită sora în oraș. Nu că părinții ei ar lăsa-o vreodată să meargă. Dar ar fi plăcut să fie întrebată. Plâns de inimă sfărâmată.

Citește 2 Samuel 22:32-37

Cum să continui să asculți de Dumnezeu când simți nevoia să renunți?

Toți cei care spun că viața de creștin este lipsită de griji cu siguranță nu au citit cuvintele lui Isus din Ioan 16:33: „În lume veți avea necazuri”. Pe lângă adevărurile clare însă, în Biblie găsești și o mulțime de făgăduințe că Dumnezeu te va ajuta să asculți de El chiar și atunci când îți ascunzi fața în pernă ca să plângi.

Citește cu atenție pasajul de mai sus, ca să descoperi niște promisiuni care te vor uimi: Dumnezeu este Stânca ta. Te înarmează cu putere. Îți netezește calea. Îți dă mușchi care pot îndoi un arc de aramă. Și îți face picioarele să se miște ca cele ale unei cerboaice care sare pe vârfurile munților.

Toată Biblia este plină de astfel de promisiuni. Unele dintre cele mai alese: Dumnezeu te călăuzește „pe cărări drepte din pricina Numelui Său” (Psalmii 23:3). Îți oferă „după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea” (Filipeni 2:13) și „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20).

Ai motive să plângi. Dar ai și motive de bucurie.

El îmi face picioarele ca ale cerboaicelor şi El mă aşază pe locurile mele cele înalte.
2 Samuel 22:34

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor