SINCERE REGRETE

– Mitch Îl iubește pe Isus! l-a luat Scott în derâdere. Creștinii sunt pămpălăi. De aceea Mitch nu poate să dea totul pe gheață.

Mitch știa că apăra la fel de bine ca oricare alt jucător din echipa lui de hochei. Doar că nu îi plăcea să le rupă picioarele oponenților pentru a-i opri din a trage la poartă. Lucrul acesta nu a oprit însă pe nimeni din echipă din a se alătura lui Scott în a-l certa.

– Este adevărat. Se roagă la prânz.

De unde știa? se întreba Mitch. Nu mă ridic și încep să cânt din cartea de imnuri.

– Și citește Biblia în bibliotecă.

Nu așa de des

– De aia îi lingușește pe toți profesorii.

Sunt doar atent.

– Și ce? a spus Mitch în cele din urmă. Toate astea nu fac din mine un creștin.

Ei bine, tehnic nu. Nu mă fac creștin. Dar le fac pentru că sunt creștin.

Încercarea lui de a se eschiva nu i-a distras.

– Deci ești sau nu?

Citește Luca 22:54-62

Ce a făcut Petru când oamenii l-au acuzat că era prietenul lui Isus?

Când faci din urmarea lui Isus țelul tău în viață, mai devreme sau mai târziu, va apărea cineva căruia nu îi va plăcea lucrul acesta. Oamenii vor râde de tine, te vor critica sau pur și simplu te vor ignora.

Nu trebuie să ieși în evidență pentru ca ei să te urască. Biblia nu spune: „Duceți-vă și băgați-i pe gât aproapelui vostru credința voastră.” Ne învață, în schimb, să fim sinceri și să nu ne rușinăm: „Să aveţi o purtare bună în mijlocul neamurilor, pentru ca, în ceea ce vă vorbesc de rău ca pe nişte făcători de rele, prin faptele voastre bune pe care le văd, să slăvească pe Dumnezeu” (1 Petru 2:12).

Acestea sunt cuvintele celui care a negat de trei ori că Îl cunoștea pe Isus la numai câteva ore după ce jurase că avea să Îl urmeze pe Isus în închisoare și la moarte (Luca 22:31-34). Când au venit soldații și L-au prins pe Isus, Petru s-a temut pentru viața lui și a încercat să se ascundă. Întocmai cum prezisese Isus, Petru a pretins de trei ori că nu Îl cunoștea.

O privire din partea lui Isus a fost destul ca Petru să înțeleagă ce făcuse.

Domnul S-a întors şi S-a uitat ţintă la Petru. Şi Petru şi-a adus aminte de vorba pe care i-o spusese Domnul: „Înainte ca să cânte cocoşul, te vei lepăda de Mine de trei ori.” Şi a ieşit afară şi a plâns cu amar.
Luca 22:61,62

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor