PREA OCUPATĂ

– Chiar nu pot, a protestat Tina. Uite! Asta e agenda mea.

Tina și-a deschis servieta și a scos un calendar. Mary a trecut prin el lună după lună. Toate zilele de marți – seara în care se întâlnea grupul ei de tineret – erau ocupate în următoarele câteva săptămâni.

– Vezi? Tina a arătat spre zilele de marți. Fac voluntariat la adăpostul de animale în fiecare marți seara în următoarele opt săptămâni. Te notez pentru 17 februarie.

Mary a calculat pe degete.

– Asta este peste douăsprezece săptămâni.

– Ajut la spitalul pentru copii următoarele două săptămâni. Și am nevoie de două săptămâni în caz că apare vreo urgență.

– Desigur, a răspuns Mary. Înțeleg. Doar că ai spus că voiai să participi cândva la un studiu biblic. Știi – toate întrebările alea care au apărut odată cu moartea bunicului tău… Ne mai întâlnim și în alte seri uneori.

– Scuze, a spus Tina. Nu ar conta. Sunt prea ocupată.

Citește Matei 19:16-22

Ce poți face când lucrurile bune se pun în calea lui Isus?

În viață există multe lucruri bune. Dar încetează să mai fie bune dacă sunt duse la extrem și te împiedică să-L urmezi pe Isus – cum ar fi să te chinui prea tare să le fii pe plac altora (Galateni 1:10), să îți supraestimezi capacitatea intelectuală (1 Corinteni 1:28,29), să faci binele – dar numai pentru a te lăuda în fața altora (Matei 6:2-4) sau să fii prea ocupat pentru Dumnezeu (Luca 10:40-42).

Isus a spus că există ceva mai important decât lucrurile bune pe care le schimbăm adeseori. Acel ceva este a te prinde de Dumnezeu Însuși (Matei 6:19-34). Și Isus a arătat că tânărul făcuse totul cum trebuie – mai puțin să Îl iubească pe Dumnezeu mai presus de orice altceva. Omul acela nu a strâns pe nimeni de gât, nu a furat nimic și nici nu și-a supărat mama. Dar când Isus l-a invitat să Îl urmeze – dar să renunțe mai întâi la bagajul lui – nu a putut să își lase bogățiile în urmă.

Devii prietenul lui Dumnezeu nu prin ceea ce faci tu, ci prin ceea ce a făcut Isus. Dar ascultarea îți permite să simți grija lui Dumnezeu. Pentru a-L urma pe Isus, trebuie să renunți la lucrurile bune care te împiedică să le primești pe cele mai bune.

Du-te de vinde ce ai, dă la săraci şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino şi urmează-Mă.
Matei 19:21

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor