DUMNEZEU ÎNTR-O CUTIE

Tu și prietenii tăi, îmbrăcați în haine de laborator, vă bucurați deasupra victimei voastre, uimiți de propria genialitate.

– Încă mai pare destul de puternic, dă glas cineva îngrijorării sale. Crezi că o să reziste cușca?

– Cușca e bună.

Ați petrecut luni de zile urmărindu-vă victima. Dar prinderea și punerea ei în cușcă erau doar primii pași din planul vostru. Pasul următor era să îi puneți puterile cosmice într-un ambalaj portabil.

Doi dintre prietenii tăi introduc cifrele în transformator. Rămâne o singură întrebare – cât de mult să vă micșorați victima. Dacă ar avea cincisprezece centimetri, ar încăpea într-o cutie. Treizeci de centimetri, și ați putea să o puneți în buzunar.

Înainte să decideți, sună telefonul.

– Este cineva care spune că El este Dumnezeu. Cred că e chiar El.

– Am făcut o greșeală, mormăi palid. Nu L-am prins pe Dumnezeu.

Citește Marcu 6:45-52

De ce să te încrezi în Isus?

Isus merge deasupra valurilor spre barca lor. Nu poate fi Isus, se gândesc. Își imaginează că este o fantomă. Ajunge la ei, și vântul se potolește. Ucenicii sunt uluiți.

Nu înțelegeau. Nu știau cine este Isus cu adevărat. Nu își puteau închipui cum avea El putere asupra tuturor lucrurilor. Când El a făcut lucruri pe care numai Dumnezeu le putea face, au rămas la fel de neștiutori. Sigur, știau că Isus era mai presus de ei. Dar El era infinit mai măreț. Era Însuși Dumnezeu, atotputernic, venit pe pământ ca o ființă omenească. Îl puseseră pe Isus într-o cutie prea mică.

Isus nu este un erou numai pentru că este puternic. Ți-ar fi teamă de El dacă ar amenința să te facă scrum doar pocnind din degete. Nu L-ai plăcea, iubi sau asculta de bunăvoie.

Dar atotputernicia lui Isus este însoțită de o bunătate desăvârșită. Asta Îl face demn de încredere și de ascultare. Nu doar că poate să hrănească mulțimile. Ne dă pâinea care ne satură pentru totdeauna (Ioan 6:35). Nu doar că umblă pe apă. El este Cel care spune: „Eu sunt, nu vă temeți!”

Isus a vorbit îndată cu ei şi le-a zis: „Îndrăzniţi, Eu sunt, nu vă temeţi!”
Marcu 6:50

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video