TEST-SURPRIZĂ

Mama și tatăl păreau înțelegători.

– Știm cum te simți, Hanna, i-au explicat. Dar nu avem de ales în privința mutatului. Va fi bine. Știi că Dumnezeu va veni cu noi. Vei vedea.

O să mor, se gândea Hanna. Nici măcar nu e vară. Dacă trebuie să ne mutăm, de ce trebuie să o facem în mijlocul anului școlar?

Hanna s-a gândit la un plan în timp ce familia ei împacheta toate lucrurile și ea își lua rămas-bun de la prietenii ei. Avea să meargă pe jos la noua ei școală, pentru ca nimeni să nu o vadă stând singură în autobuz. Apoi avea să fugă repede de la o oră la alta – dacă se grăbea și părea că știe unde merge, atunci nimeni nu avea să își dea seama că nu avea niciun prieten. Avea să sară peste masa de prânz, pentru a se ascunde într-un colț al bibliotecii. Se pregătise să înfrunte noua școală de una singură.

Dumnezeu? și-a spus în gând. Ce Îi pasă Lui?

Citește Ioan 6:5-13

Ce dorește Isus cel mai mult de la tine?

Isus Se confruntă cu o situație mai delicată. O mulțime de cinci mii de bărbați – plus femei și copii – s-a adunat în jurul Lui și al ucenicilor Săi. Isus vede că este timpul ca ei să mănânce. Și timpul pentru un test-surpriză:

– De unde facem rost de mâncare? întreabă Isus. Pentru tot dealul! adaugă.

Dar nu întreabă unde se găsește cel mai apropiat restaurant și nici nu caută voluntari care să își doneze salariul pe un an. Ceea ce vrea cu adevărat este să știe ce cred ucenicii despre El.

Niciunul dintre ucenicii lui Isus nu a răspuns corect la întrebare. Filip mormăie ceva despre cheltuială. Andrei găsește un copil care are ceea ce ucenicul crede că este o mică gustare nefolositoare. Ucenicii cred că Isus a vrut să spună că problema prânzului este problema lor. Că trebuie să o rezolve. Să supraviețuiască. Și singuri nu găsesc nicio soluție.

Isus nu vrea decât ca ei să Îi ceară ajutorul. „Doamne rupe Tu pâinea în două!”, ar vrea să îi audă zicând. „Dă-o din mână în mână! Tu poți să faci ceea ce noi nu putem.” Ce vrea de la ucenicii Lui – de la urmașii Lui de atunci și de la noi, acum – este încredere. Nu era o întrebare-capcană. Era o întrebare despre credință.

„De unde avem să cumpărăm pâini ca să mănânce oamenii aceştia?” [Isus] spunea lucrul acesta ca să-l încerce, pentru că ştia ce are de gând să facă.
Ioan 6:5,6

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor