UN JOC DE PLÂNS

Nouăzeci de metri. Crosa de cinci, dacă sunt norocos. Așezi mingea pe reper. De data aceasta, o să aterizeze pe iarbă. M-am săturat să râdă toți de mine.

Trosc! A sunat bine. Dar mingea ajunge în pădurea de la marginea canalului navigabil. Cu siguranță nu o să mai găsesc mingea aia. Prietenii tăi încep să chicotească. Tu roșești.

Iei o altă minge, care ajunge într-un lac. Îți înăbuși strigătele. Prietenii tăi au crescut pe teren cu tații lor, „domnii instructori de golf”. Practic, sunt profesioniști. Tu? Te întrebi iarăși de ce joci golf cu ei.

Totuși, știi cum să rezolvi această situație, când mingea este în apă. Ai urmărit meciuri de golf la TV. Adevărații jucători o lovesc suficient de tare încât să o scoată de acolo. Cu ambele picioare în apa până la glezne, lovești cu putere. Pleosc! Devii una – cu apa. Mingea care a intrat acolo nu iese. Apa care s-a ridicat te udă din cap până în picioare.

Citește Matei 4:1-11

A fost greu pentru Isus să facă binele?

Iată cum ne imaginăm acest pasaj: Diavolul lovește. Isus Își încordează mușchii și afișează un zâmbet care Îi dezvăluie dinții perfecți. Isus aruncă spre Diavol pasaje din Biblie. Diavolul se retrage schelălăind, recunoscându-și înfrângerea. Nicio obiecție, niciun chin. Ispita ricoșează dinspre Isus ca un glonț după ce a atins vesta de sub haine.

Nu așa s-a întâmplat.

Isus S-a luptat cu ispita la fel cum o facem și noi – din greu – agățându-Se de adevăr. Satana nu L-a ispitit pe Isus cu mărunțișuri și o coroană de jucărie. S-a oferit să Îl facă pe Isus regele lumii. Și Satana nu a plecat de tot (Luca 4:13). Lupta a continuat. Chiar înainte ca Isus să ajungă la cruce, de exemplu, L-a întrebat pe Tatăl dacă nu exista o cale mai ușoară de a salva lumea (Luca 22:41-46).

Lupta împotriva ispitei nu este niciodată una plăcută. Când îți iese în cale glonțul ispitei, te lovește, te taie și îți sfâșie interiorul, ca apoi să iasă pe partea cealaltă. Dar Isus știe durerea. Îți înțelege durerea. Când vede că te chinui, nu rânjește, nu chicotește, nu Se uită la tine indiferent și nici nu Se preface supărat, lăsându-Și buza în jos și umezindu-Și ochii. Vine și te ajută (Evrei 4:16).

Atunci, Isus a fost dus de Duhul în pustie, ca să fie ispitit de diavolul.
Matei 4:1

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor