RIDICĂ-TE, UMBLĂ, ALEARGĂ!

Derek le face cu mâna părinților lui, în timp ce aceștia pleacă cu mașina.

– Pe mai târziu! Distracție plăcută!

Derek știe că se vadistra. În timp ce închide ușa din față, se întreabă de ce i-au spus părinții lui să nu invite pe nimeni la el acasă. De ce își fac griji? Nu au încredere în mine?

Câteva minute mai târziu, au sosit și cei șase prieteni pe care îi invitase, urmați curând de alți doisprezece, pe care nu îi invitase. Atmosfera devine gălăgioasă. Lucrurile încep să cadă de pe pereți.

Derek fuge la baie și se încuie acolo. Ce mă fac? Să chem poliția din cauza propriei petreceri? Nu a fost nevoie. Vecinii sunaseră deja la poliție. Derek aude pe cineva ciocănind la ușa din față și toată lumea fuge pe ușa din spate. Polițiștii sunt destul de îngăduitori, dar promit că se vor întoarce să vorbească cu părinții lui Derek.

Închizând ușa în urma lor, Derek se întreabă dacă nu cumva părinții lui au avut dreptate.

Citește Psalmii 119:30-32

Este vreodată ușor să asculți de Dumnezeu?

Dacă asculți de părinți numai pentru că te pot pedepsi pe viață, atunci îți va fi întotdeauna greu să asculți de ei. Te vei concentra pe cât de greu este să depășești limitele, în loc să le respecți.

Același lucru se întâmplă când vine vorba de ascultarea de Dumnezeu. Vei căuta din toată inima ce are El pregătit pentru tine numai dacă te încrezi în El mai presus de orice. Lucrul acesta nu se întâmplă deodată, dar nu este greu de înțeles cum se întâmplă: Te ridici. Alegi „calea adevărului” (versetul 30). Îi spui lui Dumnezeu că Îl vrei pe El și calea Lui. Citești Biblia, ca să îți aduci aminte ce a făcut Dumnezeu pentru tine (Romani 10:17). Umbli. Te ții de „învățăturile” lui Dumnezeu (versetul 31). Asculți de ele – chiar dacă îți e teamă că vei cădea și vei da cu fața de pământ. Dar nu se întâmplă lucrul acesta. Dumnezeu îți arată din nou și din nou cât de bune sunt căile Sale. Este bun și înțelept. Încrederea ta în El crește. Așa că alergi. Alergi „pe calea poruncilor” lui Dumnezeu (versetul 32). Inima ta „va bate” sau „se va lărgi”, ceea ce înseamnă că „va tresări de bucurie” (Isaia 60:5) și „foarte mare pricepere” (1 Împărați 4:29).

Asculți pentru că vrei, nu pentru că trebuie.

Alerg pe calea poruncilor Tale, căci îmi scoţi inima la larg.
Psalmii 119:32

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor