DEZAMORSARE

Când Aimee s-a așezat în fața lui pentru a urmări piesa de teatru a școlii – chiar acolo unde el o putea privi în voie, prefăcându-se că se uită la ce se întâmplă pe scenă –, Scott a simțit cum i se urcă inima în gât, sufocându-l. O oră și jumătate, cumpăni el, în care să o admir pe Aimee privind piesa de teatru.

Dumnezeu – printr-un pastor de tineret destul de direct – îl învățase pe Scott principiile Bibliei pentru relațiile dintre un băiat și o fată: Controlează-te! (1 Tesaloniceni 4:3-5). Păstrează-ți gândurile curate! (Matei 5:28). Relațiile intime sunt pentru căsătorie! (Evrei 13:4). Și nu te implica într-o relație cu cineva necreștin (2 Corinteni 6:14). Cândva Scott chiar crezuse că Îl auzise pe Dumnezeu spunându-i: „Nu te duce lângă Aimee”. Mulțumesc, Doamne, i-au răspuns cu tristețe gândurile lui. Nu trebuia să spui asta. Se uită la mine așa de frumos iar eu nu mă pot apropia de ea.

Câteva luni mai târziu, toată lumea a aflat secretul lui Aimee: prietenii ei o transformaseră într-o dependentă de alcool. Lucrul acesta a dus la o serie de alte situații complicate. Dar Scott era dintr-odată bucuros că nu o făcuse prietena lui.

Citește Psalmii 119:43-48

De ce să asculți de Dumnezeu?

Părea un fel de joc ciudat. În fiecare zi, un necunoscut îți trimitea prin poștă un mic dispozitiv electronic și niște instrucțiuni de asamblare. Zi după zi, piesă după piesă, tu trebuia să pui părțile laolaltă. Într-o zi, după ce ai urmat toți pașii, te trezești. Ai o bombă lipită de piept. Se pare că toate părțile și instrucțiunile veneau din partea unui inamic. Bomba ticăie, gata să explodeze. Nu știi când se va întâmpla.

Viața îți explodează în față atunci când urmezi instrucțiunile greșite.

Vestea bună: Dumnezeu conduce echipa de geniști și are câteva moduri prin care te împiedică să îți arunci viața în aer. Uneori aranjează circumstanțele astfel încât răul să nu își facă loc în viața ta.

Tot Dumnezeu este Cel care ți-a dat Biblia. Poruncile Lui sunt instrucțiuni pentru ca tu să îți dai seama că ești pe cale să construiești o bombă. Regulile Lui te feresc întotdeauna de suferințe absurde și inutile și te țin în viață (Ioan 10:10). Și, dacă ai încredere că Dumnezeu vrea ce este cel mai bine pentru tine, Îi vei urma instrucțiunile.

Voi păzi Legea Ta necurmat, totdeauna şi pe vecie. Voi umbla în loc larg, căci caut poruncile Tale.
Psalmii 119:44,45

 

Kevin Johnson
Kevin Johnson
Cu o experiență de lucrător pentru tineret, editor senior de cărți de non-ficțiune și pastor profesor, el este acum consultant de carieră în Minnesota, ajutând oamenii să facă următorii pași îndrăzneți în muncă și viață. Kevin este căsătorit cu Lyn și au trei copii mari.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video